Nu har det börjat...

Pappa var här igår och började riva ner kaklet i köket. Mattias o pappa fick jobba, jag o mamma satt på balkongen och glodde på grannarna.
Vi har fått mycket bättre grannar nu när vi flyttat till Marnäs. Vi är yngst på gården och lever här bland ambulanser och rullatorer. Grannen i trappen mittemot frågade om vi hade störts av deras tv då gubben är hörselskadad. Den andra grannen matar fiskmåsarna från balkongen så våran markis ser ut som fåglarnas allmänna toalett. Plus att de röker på balkongen så vi måste använda gasmask för att överleva. Ovanför oss så ringer det på dörren en gång i timmen då tanten ovanför har hemtjänst på dagarna och på nätterna låter det som hon är uppe och stäppar i sovrummet, vet inte vad det är för supermedicin de ger tanten om dagarna.
De enda grannarna på gården oroar och bryr sig om är när snorungarna knipsar av blommorna i rabatterna, vem som står på tur att hämtas av ambulansen och om det ska huggas ner nå fler träd i området. Alla vet allt om alla.
 
Men för att orka jobba 4-skift som vi gör så är det rena himmelriket att bo här. Vi kan sova utan att bli störda av en massa elände.

Idag ska vi köpa kakel, tapeter och diskmaskin.


Före:



Leksand

Nyss hemkommen från Leksand. Fan va mysigt det är där uppe. Och inte tala om midsommarfirandet dom har.
Det var fullt i Gropen som vanligt. Alla gör vågen och tar i från tårna när de hejjar på när majstången ska resas. I år va de allt några svaga gubbar som reste den...haha...tog ungefär en timme innan den hade svajjat klart och stog på plats.
Sen skulle de göra ett rekord i att hoppa grodorna runt stången, då sprang vi iväg fort som attan.

Vi har bara solat, ätit och mått allmänt gott. Men brännan jag fått är som vanligt inte att leka med.
Men nån färg vill man ju ha, även om det är skrikande tomatfärg. Man hoppas ju alltid på att det ska övergå till brun. Men en blinkning senare så har allt trillat av.
Men jag hörde från en jobbarkompis att man ska smörja in sig i olivolja, så nu är jag inpenslad och klar för grillen ;)
Hon hade fått tipset när hon va på Grekland från folket där. Då blev de inte att ömsa skinn.

Nu har vi börjat vår semester och det är så underbart att kunna njuta av solen.  Annars har jag alltid jobbat säsong och jobbat mest då alla andra varit lediga.

Grejerna från Ellos va jättefina, nöjd med alltihop. Så nu kanske jag klarar mig ifrån att ha abstinens varje gång jag går in i vardagsrummet. Mattias orkar leva med mig en vecka till innan ja hittar på nått annat. =)

       

     

Snart är semestern här

Nu är det bara jobb en natt till. Sen har vi semester. Bara i tre veckor, men va underbart det ska bli. Första semestern sen man slutade gymnasiet, det vill säga 7 år sen. Haha, vilken kärring man blivit.
Det blir nog Leksand över midsommar, även om det bara blir regn så blir det skönt att göra något annat.
Bara nubben blir med så glömmer man bort att det regnar. Man blir störst, bäst och vackrast!

Den 30:e juni kommer vårat nya kök. Ska bli askul, sen det som är ännu roligare är att vi äntligen ska köpa en diskmaskin. Då blir det bara fajt om vem som ska plocka ur den. Mattias känner sig nog lockad. ;)
Vi beställde ett vitt kök med bänkskivor i trä. Velvet art heter det. Här är det fast i svart.


Sen ska vi hitta nått fint kakel till det. Jag är mest sugen på mosaik. Lättare att sätta upp.
Sen blir det nya tapeter och nytt golv.

Beställde lite grejer på ellos idag också till vardagsrummet. Då jag aldrig blir nöjd med det.
Vi har målat väggarna där inne. Vitt med en grön fondvägg. Men nu vill jag ha grönt i hela. Mattias kommer vilja strypa mig långsamt. Får måla dom nån dag när han inte är hemma. ;P

                    
Bordslampa                               Svarta hissgardiner
                   
Cremefärgade gardiner           Gröna kuddar till soffan

Rasmus in action










I fredags

Förfest hos M-L o Roman!







  
  

Studenten

Been there, done that. Loooooong time ago.
Ändå känns det inte länge sen man stod där och skrek halsen av sig. Vi hade inte ens kommit ner på stan innan rösten hade gett vika. Sen åt man sig mätt på dan, åt ännu mer på kvällen och sen kunde inte alkoholen göra sin verkan.
Jag var inte nöjd med min student.

På balen gick min klänning sönder efter bara två timmar. Man ska inte göra "August och Lotta" i ett korvfordral.
Sen köade man två timmar för att kunna ta dom där förbannade korten. Det såg ut som jag stått i en bastu precis innan blixten sköt iväg. Man hade kunnat spegla sig i mitt pannsvett. Min kavaljer hann smita innan vi ens tagit en dans, och inte då heller kunde alkoholen rädda mig att glömma för en stund att klänningen gått sönder mitt på magen.

Jag är nog mer glad att det är över. Det blir ALDRIG som man tänkt sig.

Men ikväll ska vi göra ett återlivningsförsök, vi äldre. Göra om studenten med bravur och utan svett och trasiga klänningar.

Dagens













Kanske...

...bara för ett ögonblick så kom mina bloggkrafter tillbaka.
Känner så ibland, men sen en dag senare så har allt försvunnit igen.
Hur svårt kan det vara egentligen? Varje dag får man ju vara med om några nya idiotiska överraskningar som jag tycker kan vara kul att dela med mig av. Alltid roar det nån.
Då jag är expert på att göra bort mig eller hamna i konstiga situationer.

Ska åka till Falun idag och titta på när Loppan simmar. Rasmus ska följa med som moraliskt stöd.

RSS 2.0