Fönsterfix

Va till Ica och handlade två nya växter. Det har varit så tomt i fönstren sen jag tog bort de gamla så nu kunde jag inte hålla mig. Ska försöka få dem att överleva veckan ut.


Surpuppan

När vi precis kommit hem från stan, då var mini på ett strålande humör och ville gärna visa det för kameramannen.


Cooooling


Bebis på golv

Tuva har precis legat på golvet och skrattat åt Rasmus som gjort konster. Hon tyckte det va skitkul när han jagade matbitar. Happy baby=happy Mami


Berocca

Ett bra tips om man brukar köpa Berocca är att istället köpa Apotekets B-Active brustablett, samma innehåll men billigare :)


Glossyboxen

Yayy min första glossybox hämtade jag ut idag!

Den innehöll:
En rougeborste med gethår
En mineralrouge från BM Beauty
En läppenna ( i en färg som inte passar mig) från Mschic
En parfym som luktar riktigt gott, från Love & Toast
En body lotion från Aqualina - Pink Sugar

Och så har vi tvättat våra kläder i Comfort - wild bluebell & bergamot thrill så det luktar så gott i lägenheten med mjukmedel, parfym och body lotion. :)


När Tuva får härja fritt i köket


Säkerhetsanordningar

Nää nu får Mattias komma hem och snickra dit lite lådstopp ;)

Själv håller jag på att laga bebismat, det blir det kokt högrev och sås.
Sen blir det en vända upp på stan och hämta ut paket, vann 3 bodysar till tuva på tradera. Så då blir det utrensning i klädlådan sen när jag kommer hem så vi får bort det som vuxits ur. :)


Gammelfarmor

Idag har vi varit och hälsat på hos min farmor, va ju i december hon träffade Tuva sist. Hon tyckte hon hade växt jättemycket och va en så fin tös. Jag håller med ;)
Nu är hon snart uppe i 9 kilos klassen, så det är ett rekorderligt fruntimmer, lilla Tuva!

Nu har vi nog bestämt oss för att bo kvar där vi bor nu, iaf några år till. Vi ska renovera klart lägenheten så vi känner oss nöjda med den. Annars har vi varit på jakt efter en 4:a eller ett litet hus. Men jag trivs faktiskt här och vi hinner flytta senare när de rätta dyker upp.
Nu ska jag köpa ny spis och kyl/frys, lägga golv i hall och sovrum. Sen skulle jag gärna vilja ha panel i hallen så man slipper se sprickorna i väggen som blir när huset rör på sig.
Och om jag fick bestämma så skulle det bli nytt kakel i köket och nya bänkskivor i svart sten. För de nya vi har nu har vi bara krångel med.
Får bli sommarens projekt! Mattias blir överlycklig när jag kommer berätta va hans semester kommer innehålla, höhöhö!


Tuva snuva imorse


Eurovision

Några som inte bryr sig särskilt mycket om Eurovision, hmpf!


Loppis

Imorse va vi på loppis, jag, mamma och Tuva. Gubbarna var och fiskade och fick 3 fiskar var. Så nu ska vi röka fisk på gårn framöver.

Jag hittade en tunika till mig och Tuva fick ett par joggingbrallor. Sen ett fint fat som får bli nya kakfatet. 55kr gick kalaset på :)

Nu på eftermiddagen ska vi på en dansföreställning som Linn (syrrans mellersta) ska vara med på. Sen laddar jag inför Eurovision finalen, weee som jag har längtat, heja Loreen!!!


New England inspiration

Jag är väldigt svag för New england inredning, stjärnor och fräscha färger.
Här är lite fina saker från Mio.



Snygga mattor!



Trevliga bord och TV-möbler



Fina textilier

Finn ett mongo


Tuvis dag


BVC

Nu ska vi snart gå till BVC, jag och Tuvis. Få se vad som hänt med längd och vikt. Kul att få se de andra bebisarna också som man varit med i gruppen sen början i oktober. :)


Oturssöndag

Igår hade dom kunnat satt upp en kamera i mammas och pappas kök och vi hade underhållit mer än big brother.

Dagen började ju bra, mysig grillunch i torpet hos svärisarna och vi satt i nya bilbarnstolen åt Tuva. Problemet var ju att Mini aldrig fick sina riktiga tupplurar utan hann bara sova kortisar i bilturerna fram och tillbaka.
Så vi kom på den briljanta idén att ta med resesängen upp till mina föräldrar.
Vi var 3 smarthuvuden som försökte bygga ihop den och nästan ringt företaget för reklamation när far och Mattias fick ordning på den. Det var trångt, svettigt och nästintill omöjligt innan Tuva tillslut hamnade i sängen och redan efter 5 minuter tröttnat på att ligga i den.

Efter den fadäsen satte vi oss o lugn och ro och fikade och började spela plump. När spelet nästan var över blev vi skrämda och chockade av en stor smäll.
När vi grejat med sängen så har våra stora rumpor varit i vägen och satt på spisens alla plattor och på spisen stod en smältande perkultator och vattenkokare. Kaffekokaren hade blivit överhettad och sprängts så halva köket var indrängt i kaffe och sump. Mitt i all uppståndelse och rengöring grabbar pappa tag i möbelpolishen och försöker göra rent spisen med, han vickar då ut den på mamma och golvet. Mamma är nära att hamna på akuten då hon smäller in huvudet i fläkten och handen på spisen.
Tillslut tar vi en skratt-time-out och lugnar ner oss innan nått mer händer.
Plumpen blir aldrig färdigspelad och idag är de på soptippen och slänger bevisen. Mattias vet än idag inte vem som tog hans kakbit och skyller på mina föräldrar fast det säkert till hundra procent är han själv som ätit upp den. Och i mammas panna bultar en bula för att göra oss påminda av vad som händer igår.

Plastduk smakar tydligen mums


Trööött

Nu har jag rekordsovit i natt men jag känner mig som ett lass hundbajs. Sov nog för mycket, för natten innan blev det bara 2 timmar. Pga utgång och bebis. :) sånt man får tåla när man väljer att gå ut.

Idag blir det familjedag! Först ska vi till torpet och grilla lunch sen blir det fika hos mina föräldrar. Bra att göra nått så inte Mattias hinner känna av sin söndagsångest.

Igår premiärgrillade vi på balkongen, blev Inge gott, smakade bara tråkigt med grillspjut, pommes och bea. Nää nu får vi massera våra genikockknölar och göra nått kreativare nästa gång.

Nä nu ska jag hälla i mig min andra kopp kaffe för dagen för att vakna till!


Min favvotjej!


Girly girly

Tjejträff igår med knytis! All mat va så god och det slutade med att jag och Monica gick ner på Selmas. Tack tjejer för den trevliga kvällen!!

Vi snaskade tacopaj, friterade vårrullar, typ färska vårrullar, piroger, cake pops och mintchokladtårta. Räkna med att jag skjuter upp vägningen som annars är varje måndag. För idag blev det Sibylla också! ;P
Hej hopp imorgon är det fettstopp!


Sötaste buddah ever!


Scones

Nu har vi snaskat i oss nygräddade scones med massor av smör, marmelad och ost. Det har varit snaskarnas dag i dag. Jag är hög av socker, Monster och kaffe så nu kommer jag väl kunna somna tidigast januari 2013.

Idag va jag mammornas mamma också och glömde ta med mat åt mini när vi hälsade på i torpet, så farmor fick rädda oss med att åka till byn och handla ersättning. Man känner sig bra duktig ibland och undrar om dom inte borde börja med körkort för bebisägande!


Torpsvängen

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/560558/images/2012/pic_202960853.jpg" class="image">


Torpet

Nu är lilla familjen på väg ut till mattias föräldrars sommarstuga. Vi tänkte bjuda på wienerlängd och cheescake-ballerinas!


Plump

Har ju "glömt" att dela med mig av att det finns en stackare som kommit under hundra på plump och fått lov att springa tre varv på gården iförd hatt och handskar.

Nääää hur kunde ni tro att den idioten va jag?! ;)

Än har säter inte kommit och hämtat in mig för behandling!


Förmiddagsluren

...precis avslutad så nu ligger pyret och härjar runt i sängen.


image description


image description

image description

image description

image description

Fläsksemlorna har kramkalas!


1-års kalas

Idag ska vi på 1-års kalas och suga i oss lite inspiration innan tuvis fyller år i september. Det är så kul att det bara skiljer 4 månader mellan Tuva och Theo. Snart kommer dom kunna leka med varandra, just nu är det bara mest slita och dra och stoppa i munnen som gäller så de får hålla lite avstånd från varandra för att förhindra att ett öga ska poppa ur.

Idag är jag skittrött och min hjärna skriker efter sängen, men jag hindrar det hela med stora koppar kaffe. Idag bestämde sig familjen kullman-Janssons (vissa av dem) att vakna 05:45, den ena skulle ut och bajsa och den andra låg glad och klarvaken i sängen och ville leka. Det va bara att gå upp och göra sin plikt.

På fredag blir det tjejfest hos Monica så Mattias ska umgås med tuva och diablo 3. Nu kommer min gubbe sitta bortslukad framför datorn några månader och jag kommer väl se han ibland när han brölar efter mat.

Snart ska jag bli bortskämd med lunch hos mamma och lillan vaknar nog snart från förmiddagsluren. Så nu måste jag förbereda överflyttning dit eftersom de är som ett flyttlass varje gång bebis ska hälsa på nån. :)


Måndags mys


Fredaaag

Nu har vi precis kommit in från morgonturen med Rasmus. Kaffet och gröten är snart färdiga och vi lyssnar på P4:a. Samma som varje vardagsmorgon! ;)

Igår va de fullt upp från uppklivning till sovning. Jag, Tuva och mamma va o handlade och sen städade jag i 3 timmar och sen åkte vi med svärisarna till bygg Max och sen fikade vi, sen matlagning på det och en unge som inte ville sova ;) hon somnade i mitt knä framför tv:n.

Idag ska vi in till stan och handla lite och hämta ut paket. Imorgon är det ju fullt upp så ikväll blir det lugnt med film och tunnbröd med rökt lax, wasabiröra och sallad. Fredagsmyyys!!

Tuvis tycker det är skitkul att dra av sig strumporna och äta på dem. Hehe man tar va man har-lek!


Hockey

Nu ligger vi och tittar på hockeyn i sängen och mini ligger och sover bredvid i sin spjälis. Hon va väldigt ledsen vid läggningen idag så den drog ut på sig en timme. Det blev både lek, näsdroppar och extra mat innan hon slog igen sina blå.

I natt blev vi väckta av ett gallskrik hon la av rätt ut, det låter så hemskt, som ett riktigt dödsskrik, så hon drömde nog nått riktigt otäckt. Sen somnar hon om på 2 sekunder som inget har hänt.

Idag tog jag mig ut och postade lite traderapaket med Rasmus. Sen bakade jag en sockerkaka. Måste försöka ta tag i städningen imorgon, just nu ser det ut som om kackerlackorna snart ringer på och blir hyresgäster här. Shit fram med dammsugarn innan vi behöver skaffa större boende!


Dagens Tuva

Snuttan har feber som jag befarat. Tog tempen efter att hon sovit middag och den låg på 38 grader. Inte konstigt att hon varit trött och grinig i 3 dagar. Igår hade hon ingen feber men man vet ju själv hur man blir när man börjar bli sjuk, liten och gnällig ;)

Nu sitter vi i vardagsrummet och leker lite lugnt. Snart blir det lunchtime!


Barnrum

Försöker hitta lite inspiration till Tuvas rum. Vill så gärna ha den där tapeten med stjärnor på eller sätta upp panel på väggen i lite ruffig stil och måla vit.

















Åååå vill bara ut på loppisar och fynda fina möbler och jag blir tillåme sugen på att ta fram symaskinen . Ska nog ta en kik på blocket och sen ska jag upp till sommarstugan och titta på mina gamla möbler jag hade i mitt barnrum, kanske finns nått man kan göra om och ha i Tuvas rum.

Nu ligger Mini och sover, hon har varit grinig och trött i några dagar nu, tror hon känner av förkylningen som både jag och Mattias har.

Ansiktsrengöring

Var till Apoteket idag och handlade lite. Behövde ny ansiktsrengöring och eftersom man har mindre pengar nu när man är mammaledig och inte har råd att lyxa till det med Jan Marinis produkter så blev jag sugen på att prova Skin Plan. Köpte rengöring och ansiktsvatten, resten får jag köpa nästkommande månader. Tror faktiskt att det är en bra serie, finns alla bra grejer som syra, A-vitamin och C-vitamin som sägs ska vara bra mot åldrande hud. ( iaf om man kollat på Oprah ;)


Nya stolen


Ja Tack!

Detta skulle jag inte säga nej till! Kan inte nån bara knacka på och slänga det på mej? Eller nej kanske inte slänga det, men gärna räcka över det lite sådär snällt?!








Morgon

Nu har Mini ätit sin gröt och jag har tagit min morgonshake med lite tillbehör som c-vitamin(man är ju dum och tror det ska funka) kaffe och Ipren. Vilken lyxfrukost!
Idag ska vi vila, titta på film, sova middag och äta lite. Wee vilken rolig och händelserik dag!!

Mini sov bra i natt, tror hon ville ha nappen en gång bara. Hon somnade på en gång igår efter välling och kvällsmys.
Igår sa jag att jag älskar henne, då skrattade hon bara åt mig. Hehe Sjuk humor bebisen har! ;) hon är redan en heartbreaker!


Veckans planer

Inga planer alls förutom en fullspäckad lördag med konfirmation och sen 30-års fest.
Tror förkylningen börjar ge med sig. Allvarligt, jag har varit sjuk 4 ggr nu sen nya året. Alla baciller klistrar fast sig på mig och tycker om att reta mig med feber, snuva och huvudvärk.

Igår beställde jag en ny bilbarnstol, resesäng och myggnät åt Tuvis. Blev en Maxi-cosi mobi till henne i röd färg.

Ikväll blev det pasta med kantarell och philadelphiasås. Jag kände såklart ingen smak, blir så irriterad när den försvinner eftersom äta är min hobby. ;) Har iaf gått ner 2,7kg sen viktklubbens början. Det går skiiiitsakta för mig eftersom det blir fusk varje vecka. (varje dag?)

Hjälp vilket tråkigt inlägg det blev!! Allt är förkylningens fel!


Krypa

Vårt vardagsrumsgolv ser ut som ett lekland. Här snurrar tuva runt och gör en massa hyss. ;)

Hon har börjat visa tendenser att börja krypa. Så om nån vecka kryper hon nog runt här som en galning och håller sin mamma sysselsatt med att springa efter. Hehe


Söndag

Jaha här är vi bara förkylda, det är det enda intressanta som hänt denna helg. Vi orkade baka äppelkaka igår, den är redan slut, haha! Man måste få trösta sig med något när man bara har sänghäng.

Jag och pappa skulle ha setat på loppis igår men så blev det ju inte riktigt. Idag skulle vi ha kollat på hus och så blev det ju inte heller.

Än mår Tuva bra och Rasmus är helt återställd. Får trösta mig med det.


Fantastiska fredagen

Fy helvete vilken jobbig fredag det har varit. Rasmus har varit sjuk och fått lov att åka i ilfart till Falu djursjukhus. Men nu mår han bättre och har återhämtat sig.
Han har fick en magmedicin som han inte tålde och fick kräkningar och blodiga diareer. Men efter dropp, annan mat och god bakteriekulturpulver blev det bra igen. (tack tack tack)
Så det va en lång dag igår och som pricken över i:et har jag blivit förkyld och fått en vagel i ögat. Varför ska allt jämt komma samtidigt? Plus att det var snöoväder och sommardäck!

Idag får det bli en lugn dag så Rasmus får vila upp sig. Bara film och moffning av mat!

Älskar dig min fina Rasmus!


Sista april

Vi åkte till Kalle och Malin och grillade igår på sista april. Sen kollade vi på mordbränning av snögubbe, jag tyckte det såg riktigt deprimerande ut när han stod i lågor.
Men vi blev snabbt glada igen av de "tre aporna" och bacardi razz. Det slutade med att jag och Malin helt oplanerat hamnade på piren.
Det är så kul när det blir spontanutgång.
Nästa gång är det Mattias tur att krama toalettstolen, fast det blev inget sånt för mig igår. Jag skötte mig väldigt bra, jag och mina långkalsonger som fick följa med ut. ;)


RSS 2.0