Söndag

Vi sitter inte i huset och kurar bland kartonger utan sitter fortfarande i lägenheten i ett hav av oreda och packade saker. Igår var vi redo att börja flytta saker och ringde till paret som vi köpt huset av. Vi har ju skrivit på papper att vi får huset från den första oktober men paret var så snälla och ringde till oss och sa att vi redan kunde få flytta dit under helgen före. Så vi var inställda på det och packade efter det, men när Mattias ringer för att vi ska få nyckeln så håller de på att flytta ur och städa och var långt ifrån färdiga. Vi blev så chockade att vi bara sa jaha då flyttar vi in på måndag istället och gapade med munnarna som hungriga bebisfåglar. Så jävla surt kändes det. Mattias fick boka om vagnen och alla som skulle hjälpa till fick pusta ut ;) vi får ta med dem som kan imorgon. Det blir lite pusslande och vi har fått ringa in extrahjälp. Men Vi har fått en massa gjort ändå, det mesta är packat nu så efter vi varit till banken imorgon och fått alla nycklar och grejer så sätter vi igång för imorgon blir första natten i huset. Det blev tillåme lite tid över för övningskörning igår. Vi åkte väl 25 varv runt Bilprovningen innan jag kände att det fick vara nog. Man blir ju trött i huvudet på en gång när hjärnan får jobba på högvarv för att komma ihåg var gas, broms och koppling sitter ;) möhöhöö jag suger verkligen på att köra bil. Min systerdotter som snart fyller 16 och får börja övningsköra kommer ta det där körkortet före mig.

För att ha en litet avsked av vår lägenhet så hade vi nyss den sista middagen på balkongen med vinterkläder, filtar, tända ljus och Gorbys piroger. Känns lite konstigt, jag kommer till och med sakna det gröna kaklet i köket som jag avskytt så mycket.

Det kommer bli en helt galen dag imorgon så nu är det bäst att säga Godnatt!


Flytt

I helgen flyttar vi. Ikväll hade vi vår sista spelkväll med mina föräldrar. Det blev pizza, plump, Maja, utslagspoker och skittunna. Imorgon ska vi köra några vändor till huset och på söndag blir stora flyttdagen.
Jag har skrivit in mig på körskolan, gjort risk 1 och ska börja övningsköra. Here we go!


Busungen

Idag tog hon sig upp på soffan för första gången och lekte lite med Mattias dataspelsgrejer, tyvärr gick inget sönder. ;)


Vanlig tråkig torsdag

En helt vanlig torsdag har flutit förbi. Inget har hänt det har bara varit slentrian heela dan. Upp tidigt, frukost, ut med vovven, in och leka en stund, förmiddagsluren, hänger tvätt, packar lite, lunch, Rasmus ut, lektid, mellis, Mattias kommer hem, kaffe och glass, Rasmus ska ut, kvällsmat för Tuva, välling, godnattsång, pannkakslagning, pannkaksätning framför tv:n, Gilmore girls-avsnitt (blev typ 4-5st), Rasmus ut och sen Godnatt. Jag låter inge bitter alls. ;)


Nova hem

Idag var jag upp på stan och spenderade lite av presentkorten jag fick i present.

Det blev en stor sittkudde med amerikanska flaggan på. Var ju halva priset på den och handdukarna. Det blev två badlakan och två handdukar i lila som kommer bli snyggt i nya badrummet. Två kuddfodral från gripsholm fick också följa med hem. Svarta med stora stjärnor på. Ibland är det inte så dumt att fylla år. ;)


Rackarunge

Herregud vilken rackarunge jag fött fram. Hon går bärsärkargång varje dag överallt, hehe! Det jag plockar upp river hon ner lika snabbt. Det syns på en gång vart hon yrt fram. Skorna ligger härs och tvärs, plastskåpet i köket rivs ur minst 4 ggr per dag, alla hennes leksaker flyger runt i rummet när hon tömmer både sin och Rasmus leklåda, blöjpaket, nytvättade kläder, tidningar och lådinnehåll ligger överallt. Tänk om man hade haft 10 små tuvor till, då hade jag besökt Säter med den starkaste tvångströjan de haft i lager. Hehehe


Liitet smakprov hur det kan se ut efter jag hängt tvätt:


Vaccination

Igår var vi i väg med Rasmus till veterinären, han fick sin 3-års vaccination. Snacka om nervös hund. Mattias skulle precis gå på toa och sekunden efter ropade dem upp oss att vi kunde komma in. Hunden tvärvände och skulle springa ut och i andra armen hängde Tuva på trekvart. Sådär fick jag stå till Mattias var klar och kunde ta Rasmus för han totalvägrade följa med mig och jag ville inte så gärna dra av huvudet på han, även fast vi var nära till hjälp om det hade hänt ;)
 
1 minut senare var det klart och han sa inte ett pip, duktig hund! Vi skulle fortsätta med bantningsmaten (då vi har sverigen tjockaste chihuahua) och jag som trott att han blivit för mager då han gått ner 6 hg. Två veterinärer kände efter och skrattade lite smått när jag trodde det var färdigbantat. Det var tydligen mycket fett kvar på den lilla stackaren.
 
Efter det besöket åkte vi till Björn Dynesius i Morgårdshammar och gick in för att välja golv och vägg till badrummet. Mattias hade inte så mycket att säga till om och jag fick välja som jag ville. Såklart lite vitt! :)
 
Det här golvet blir det:
 
 
Och den här färgen blir det till väggarna:
 
 
Kommer bli mycket bra! :)
 
 
Efter det hämtade jag ut nya vinterstövlar, men dom ska bli lika snabbt tillbakaskickade då Mattias inte vill att det ska se ut som jag ska ut och pimpla så fort jag lämnar ytterdörren.haha
Med åldern har jag märkt att man blir mer noggrann med att hålla sig varm och torr mot hur det var när man var yngre och bara skulle se bra ut. Så därför hade jag valt dessa stövlar, billiga och funktionella. Men de var lite stela och tunga så det blir nog ett par andra.
 
Så här ser de ut som kom med posten:
 
Dessa blir det nog istället, fortfarande varma och vattentäta då det är mitt krav:
 

Sen födelsedagsfirning

Idag fick vi besök av Mattias bror och sambo, det är alltid lika kul och träffa dom, man blir på så bra humör. :) eftersom en viss person fyllde 29 i fredags och de inte kunde komma då, så kom de idag istället. Fick två fina lyktor i marin stil och de i utbyte fick äta sig mätta på socker. ;)

Det blev faktiskt en promenad på eftermiddagen, jag tog Tuva på en tur runt elljusspåret. Såg nån läskig gubbe på slutet så det gick i rapidfart den sista biten. Man har ju blivit så misstänksam när man är ute själv och tror att det lurar snuskgubbar bakom varje sten. Mannen var säkert Inge farlig alls och kollade säkert efter svamp.

Nu ligger vi i soffan och tittar på snövit medan mini somnat för natten. Jag är sugen på snuskmat men får allt hålla mig borta från sånt för att iaf nå pensionsålder ;)


Balkonghäng

Jag, Rasmus och miss busrumpa sitter på balkongen och njuter av vädret. Jag har nyss tryckt i mig en stor portion korv i ugn med pasta, den va mums!
Hela förmiddagen har jag ägnat åt matlagning åt Tuva. Det är otroligt smidigt att ha mat i frysen och bara värma på. Billigare, godare och bättre för Tuva! Jag kokade kött, kyckling, potatis och gjorde sås. Så till lunch blir det kyckling, potatismos, morötter och sås. Hon brukar vara en baddare på att äta hemgjord mat. Burkmat rynkar hon lite med näsan åt.

Nu är det mindre än en månad kvar innan vi flyttar. Vi har varit runt och håvat in prisuppgifter om badrumsrenovering. Kollat runt på kök och heminredning. Vi har redan varit med ett flyttlass till huset då vi får ställa saker i garaget. Men packningen går det lite trögare med haha! Det börjar verkligen bli dags att ta sig ett ryck.
Nä, dags att Mini får i sig lite lunch och sen går vi nog ut en sväng i det härliga septembervädret :D


RSS 2.0