Det inköpta




Nya sänglampor från IKEA

 
En grå mysig cardigan från MQ & en gul luvtröja från Stadium


En klocka som jag suktat efter läänge

    
Vi köpte ju självklart nått till Rasmus, ett nithalsband & en vattenskål


Smink från Make Up Store, 2 läppstift, 1 läppenna & löspuder
Färgerna på läppstiften var "Happy" & "Dust"

Stockholm

Hemma i Ludvika igen. Känns lite tomt men endå skönt.

     

     


Sen när vi satt o åt middag utanför hotellet så kom det flygplan som hade flyguppvisning och så hörde vi Allsång på Skansen i bakgrunden.




Nu har vi precis avverkat ikea på under en...

dsc00098 (MMS)

Nu har vi precis avverkat ikea på under en timme. Nytt rekord! Ikväll blir det eclipse med monica!! Weee


Nu har vi kommit hem. Handlade bara liiite...

dsc00097 (MMS)

Nu har vi kommit hem. Handlade bara liiite grejer. ;-)hehe...snart ska vi dra över till gröna lund. Ska försöka få mattias att åka karusell, då han inte vågat åka nån på typ 20 år. Höhö


Igår åt vi på hotellets restaurang, förrät...

dsc00298 (MMS)

Igår åt vi på hotellets restaurang, förrätt och varmrätt. Sen satt vi på bryggan utanför och tittade på solnedgången. Romantiskt värre! Nu drar vi in till storstan.


Champagne, choklad, rosor, frukt och morgo...

dsc00090 (MMS)

Champagne, choklad, rosor, frukt och morgonrockar på rummet. Vi beställde ett lovepaket till ankomsten. Nu ska vi ut och kolla omgivningen.


Nu är vi framme i sthlm. Vi tänkte bege os...

dsc00085 (MMS)

Nu är vi framme i sthlm. Vi tänkte bege oss ut på stan snart and do some shopping!


Någon som sitter på resväskan och vill med...

dsc00084 (MMS)

Någon som sitter på resväskan och vill med till sthlm. ;-)


Varma mackor med kall choklad framför tv:n...

dsc00081 (MMS)

Varma mackor med kall choklad framför tv:n. Finns det nå godare?


Fisk

Mattias är helt lyrisk, för han har kommit på att man kan fiska.
Det är allt han pratar om nu, fiske, whiskey o cognac. Så vi har mycket gemensamt nu...hmmm....

Men tyvärr fick dom ingen fisk igår, fast de va ute till elva igår kväll. Sen skulle han gå ut med hunden och kom aldrig in igen efter en stund, då hade han smitit upp till mina föräldrar och satt å åt skinkmacka o drack öl. Så jag blev lite arg eftersom jag setat o blivit orolig.

Idag blir det pingstkyrkans loppis igen. Få se om man kan göra några fynd. Synd att det inte blir loppis på lördag. Vet att Gammelgården inte ska ha, men jag är inte helt säker om Hammarbacken.

Sen kl 18 ikväll kommer svärföräldrarna, då blir det trerätters meny.

Förrätt: gubbröra och knäckebröd
Varmrätt: Oxfilé med champinjoner i grädde och vin, serveras med färsk pasta
Efterrätt: Jordgubbstårta med grädde och maräng

Nej nu måste vi börja plocka ner saker i förrådet som står i hallen.


shopping, shopping - good good!

Japp idag blev det lite klädinhandling. Men inte överdrivet mycket. Bara två tunikor o ett halsband. Plus mat till middagen vi ska ha imorgon för Mattias föräldrar.


rosa tunika som ska va till midsommarafton!


En vit skjorta från lindex


Söta halsbandet

Nu är Mattias o min far ute och fiskar. Så jag har PF hemma. Pojkvänsfritt! ;)


Sommarstugan

Ja igår var vi upp igen. Det klipptes gräs, rensades mer ogräs, flyttades möbler, dammsögs och torkades golv. Allt för att midsommarfirandet ska bli så trevligt som möjligt.  Men allt gick snabbt och smärtfritt tills det blev så mycket knott o mygg ute så vi beslöt att stoppa hundarna i bilen. Sagt och gjort hamnade dom där o vi andra fortsatte i godan ro tills mamma skulle in i bagageluckan. LÅST!
Hundarna hade kommit åt låsknappet  MED NYCKLARNA I BILEN!!
Mamma kom snabbt på att hon hade sina extranycklar, men de låg i hennes väska i bagageluckan.
Den närmsta timmen gick åt till att försöka få hundarna att trampa på knappen igen. Men utan lycka!

Kändes som vanligt när familjen (Tykon) Jansson är ute på äventyr. Jag förstår inte hur vi alltid lyckas.

Det hela slutade med att 1½ timme senare fick bärgningstjänst komma o hjälpa oss. 5 min senare var hundarna och nycklarna ute ur bilen och en gladare familj kunde åka hem.

Första semesterdagen

Mattias lät mig sova ut till nästan tio idag. Han hade gått upp vid sju och gått ut med Rasmus sen hade han börjat städa lägenheten. Blev väldigt glad när jag vaknade så jag gjorde risgrynsgröt, kokade ägg och gjorde varma smörgåsar åt oss till en sen frukost!

Idag hade jag ju tänkt ha krafter för att storstäda och rensa i lilla sovrummet och nere i förrådet. Jag har ingen ork alls. Vill helst bara ligga i min sköna badenbaden på balkongen o läsa en bok.

Imorgon tänkte vi åka upp till sommarstugan i Leksand och klippa gräs. Borde nog spara orken till det och bara njuta av första lediga semesterdagen.

Om ni aldrig förut har firat midsommar uppe i Leksand så har ni missat nått. Det är helt underbart att vara där och dansa och skrika och hejja upp midsommarstången. De sänder från både tv och radio och det brukar vara flera tusen som är där och firar.

     




Spa kväll hos bella i fredags!

dsc00042 (MMS)

Spa-kväll hos Bella! Snygga med ansiktsmask ;-) Vi skrubbade först ansiktet, sen satt vi på en jättebra ansiktsmask från Åhlens. Efter det använde vi en skön ansiktskräm. Vi färgade ögonbrynen och ögonfransarna. Avslutade med fint nagellack. Till det åt vi frukt som vi doppade i smält mörk choklad och drack Rosévin. Jag hade väldigt trevligt!


Puffiga ögon

Ja idag har jag störst ögonpåsar i stan. Satt o grinade till Vickan och Daniels bröllop. Skulle ha lagt mig i tid tänkte jag men det blev senare och inte många timmars sömn. Så idag känner jag mig ganska förstörd o pluffsig. Tror jag var lite extra känslig igår, då jag satt på jobbet och grinade till uppdateringarna om bröllopet på aftonbladets hemsida. haha

Det var ju jättebra att man kunde gå in på SVT-play och kolla in bröllopet igen då vi var på jobbet till kl 18. 
Sen när allt lugnat sig så började det igen när Daniel hade sitt stora tal vid 23 tiden.  
Jag tycker det är så romantiskt och vackert med bröllop. Man blir lycklig av att se andras lycka.

10 timmar kvar på jobbet. Sen börjar en ganska intensiv semestervecka. Detta ska hinnas med:

- Rensa hemma i lilla rummet, och städa lägenheten. Plus att förrådet ska rensas och en hel del ska till tippen.
- Tvätta
- Åka till Leksand och hjälpa till o klippa gräset och bära möbler
- Bjuda Mattias föräldrar på middag på torsdag
- Helst hinna fiska en dag
- Vill gärna åka till IKEA också
- Kanske orka göra slingor att mitt nyinhandlade löshår och sätta i det till midsommar
- Städa bilen

Jäää va roligt!

Pannkakor

Det blev pannkakor till brunsch idag. Vi smaskade på dom framför tv:n med grädde o jordgubbssylt, vissa fick bara lite strösocker på sig.

Annars brukar de va gott med American pancakes, det här receptet tycker jag är bra:

4 msk smör (smält eller anv. flytande)
♥2,5 dl mjölk
♥3 dl mjöl
♥1 msk socker
♥3 tsk bakpulver
♥1 krm salt
♥2 st ägg

Vispa ägg och blanda i mjölk & smör. Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke och vispa sedan ner det i smeten. Nu är det bara att klicka i smet till ca 10cm rundlar och grädda tills de fått fin färg. Servera gärna med någon form av sirap och bär.


Och ska jag rekomendera nått extra till pannkakssmeten så ska man använda Milkos låglaktosmjölk, det blir supergott med den då den smakar lite sött o gräddigt. Passar utmärkt i smeten eller i kaffet!


Pingstkyrkans loppis

Vi var där kl 12 som resten av Ludvika också är. Det köas lång väg innan de låser upp dörren och alla rusar in som en flock bufflar. Det känns lite som att va på Ullared. Det armbågas och knuffas, alla ska tävla om att hitta de finaste grejerna.

Jag roffade åt mig två saker innan vi åkte därifrån och begav oss till Kurts husvagnar som har 50% rea på presentartiklarna. Många fina saker där. Men jag försöker snåla till semestern.


En liten rund spegel 95kr


En kruka 5kr


Ikväll hoppas jag på att det blir några sånna här:


Semestern

Den 28 juni så börjar första semestertrippen.Vi har bokat in två nätter på Elite Hotel Marina Tower i Stockholm. Vi tänkte äta gott och strosa runt lite i stan. Kanske tar en sväng in på Grönan och åker kärlekstunneln ;)

     


Sen den 7/7 när vi firar 3 år så åker vi till Lysekil och bor på Hotell Lysekil.
Där har vi bokat bord i deras restaurang första kvällen och sen resterande tid blir nog bland klipporna med vin och räkor. Mys mys!

 


Massage

Har precis ätit min fantastiska frukost. Var nyss ut med Rasmus på morgonpromenaden och Mattias fick bege sig ner i tvättstugan.



Ska på massage kl 10. Brukar gå till Läk-stugan med 3 veckors mellanrum. Dom är skitbra där! Vi lyfter tungt på jobbet så då är det bra att bli knådad, för ibland hamnar nån kota snett. :)

Fick ju tvättmaskinen installerad igår så nu ska vi tvätta både i lägenheten och nere i tvättstugan. Hinner inte tvätta allt nere då man bara har 4 timmar på sig.


H&M

Idag kom äntligen min tröja från H&M som jag väntat på i 2 månader. Med min tur så har jag väl lyckats hinna gå upp i vikt så magen putar ut genom knapparna. Men det tänker jag inte lägga upp nån bild på, till allas besvikelse...hehe...

Vi hämtade även ut veckans matranson. 3 förpackningar med Twinfast, det är faktiskt skitbra att ha hemma om man skulle bli hungrig och måste ha mat snabbt. Så vi äter en lagat måltid om dagarna. Mattias har lyckats gå ner 4 kg. Duktig gubbe! Själv har jag lyckats stå still. Duktigt Anna!

Det som är bra med twinfast är att den bara innehåller 90 kcal per portion och den är GI vänlig. Plus att om man råkar vänta med att dricka den (som jag råkat göra ett antal ggr) så hinner den tjockna och man får typ äta den med sked. Så den blir tjock i magen och man känner sig mätt längre.

Vi jobbar eftermiddag den här veckan och avslutar som vanligt med mördarhelgen som innebär två 12 timmarspass. SEN FRIIIIHEEET!!! i 4 veckor. Then back to reality!

På fredag ska jag träffa Bella, ska bli jättekul! ;)

Tvättmaskin

Idag tappade vi humöret och åkte till Elon och köpte en tvättmaskin. (Lång historia.) Så imorgon, lagomt innan vi ska till jobbet, kommer en monteringsnisse och sätter den på plats. Då blir de tvätta av, då vår hög med tvätt mäter 2 m över havet.

Så nu blev vi 7000kr fattigare och kommer ha tvätt hängandes som gardiner i varenda rum. Ända sättet att få bort dom kommer vara att vi använder dom igen.


Idag läste Mattias bloggen och skickade mig till snickeboa för inhandling av diverse lyktor. Jag spelade helt ovetande. (Jag skyller oftast på att vi haft den nyinhandlade saken huuuur länge som helst o att han bara råkat missa se den i 3 år) Vi tjejer kan de där med att lura våra män.

Hudvårdsdjungel

Hjälp vad det finns många hudvårdsserier. Man vet inte vart man ska börja för att bli kvitt acneärr, ljupa porer, röd och känslig hy.

Vill så gärna prova på Jan Marini, men ska jag köpa den serien så slutar det på ungefär 2000-3000kr. Fast egentligen är det ju bättre att lägga pengar på de än inredning, kläder och alkohol. ;)
Va skönt livet vore utan foundations! Sen göra en fransförlängning och spruta in lite restylane under ögonen. Då behöver man aldrig mer sminka sig.

Såg att det nya var att ta lite restylane under ögonen för att slippa mörka ringar under ögonen. Tror att de har fransförlängning i Falun. Så det kommer nog bli mitt nya projekt. Man borde ju faktiskt ta mer hand om kroppen än vad man gör. Äta mer frukt och grönt, kyckling och fisk, skippa socker och för mycket fett, kanske dricka det där extra glaset med vatten och börja röra på sig.
Hur kan det vara så svårt att få in det i huvudet? Det är ju nu man ska börja lägga grunden för hur det kommer bli när man blir äldre. När ska man fatta det innan det är försent?

Man vet ju exakt hur man ska göra för att slippa bilringarna på magen, benen, armarna och under hakan. Men
istället för att ta tag i problemet så köper man mer kläder, smink, löshår, saker till hemmet eller moffar i sig äcklig snabbmat. Man tror att det ska hjälpa, men det gör det bara för stunden. Sen tittar man sig i spegeln och inser att man fortfarande står på samma ställe och trampar.

När ska man vakna upp och inse att det är insidan man måste börja jobba med för att äntligen bli tillfredställd med sig själv?

Twilight - Eclipse

Nu är det inte många dagar kvar innan det är premiär för nya Twilight Saga filmen - Eclipse.
Jag och alla under 1 meter kommer gå på premiären. Men lika glad är jag för det.
Tror att den skulle komma hit den 30 juni. Så nu ska jag gå in på Björnbio och kolla om det går att boka platser.


Till hösten

Till hösten ska vi renovera det sista i lägenheten. Jag vill byta kakel i köket igen. Det vill inte Mattias.
Jag förstår honom då vi satt nytt kakel för bara ett år sen. Men så fort kaklet kom upp så blev jag missnöjd. Inte roligt att känna så. Trodde det skulle bli bättre när vi satt dit fogmassan så att det skulle bli lite ljusare, men inte det heller.
Jag ska ha vitt kakel även om jag så måste göra om det själv. hehe

Sen ska vi lägga nytt golv i köket, hallen och lilla sovrummet. Elen till diskmaskinen ska dras och en del av pärlsponten i köket ska limmas fast. Sen tänkte jag måla eller tapetsera om i båda sovrummen. Sen kan vi flytta till annat och börja om igen...hahaha...Mattias hotade med att vi hellre skulle flytta än att kakla om i köket igen.
En dag när han kommer hem så har jag rivit ner all mosaik, då kan han inte stoppa mig.
Åh va de kliar i fingrarna, vill helst börja nuuu!!!

Gubbröra

Mattias gjorde gubbröra till igår kväll.

Vi var uppbjudna på ärtsoppa och punsch hos mamma och pappa. Det var väldigt trevligt!

Det blev Mattias gubbröra med hårt bröd till förrätt (Blev en å annan OP Anderson till också), sen ärtsoppa och kall punsch och sen mammas ananaskaka med grädde. Vi drack hej villt och spelade Maja. Sen blev de läggdax vid tolvsnåret. Idag mådde jag inte särskilt bra, men vi drog iväg sen och fiskade.
Vi kom nyss hem därifrån. Ingen fisk alls blev de. Bara en massa regn.

Loppisrundan

Hittade en massa krafs som jag drog med hem till Mattias förtjusning!


En ny Espressokokare, då våran andra möglat! 30 kr


4 servettringar 10 kr


En ganska så stor lykta ( som ska målas vit ;) ) 50 kr


En stor gjutjärnsgryta 150 kr

Sen var vi in en snabbis till Holm of Sweden (tror inredningsbutiken heter så). Var nära på att köpa med mig ett stort golvskåp men blev dumsnål och köpte med mig en bautastor lykta som jag prutade ner till 500 kr. Men den har jag gömt undan hos mamma o pappa tills jag vågar berätta det för Mattias eller om han råkar få syn på mitt inlägg här och får veta det den vägen.  Haha ;P Shopoholic nån?


Tips

För dom som vill få vitare tänder.
Jag brukar bleka tänderna med Crest Whitestripes. Fungerar hur bra som helst!
Brukar finnas på Tradera för nån hundring bara.

Det fungerar så att man placerar remsor med gel på tänderna i en halvtimme åt gången. Det är olika för undre och övre käken. Jag brukar ta det ungefär varannan dag tills jag ser skillnad. Gör man det för ofta kan det ila lite lätt i tänderna. Men stor skillnad blir det. Är jättenöjd att jag hittade på det på nätet.




Köpte även den nya brun utan sol-sprayen från Loreal. Blev inte så mycket färg av den. Men det som är bra med den är att det är skönare att spraya på istället för att smörja in. Plus att det inte känns när sprayen sätter sig på kroppen. Den är hur lätt som helst. Och man blir inte brun på handflatorna om man skulle råka glömma att tvätta händerna! ;) 


Maaat

Nu ska vi äta. Fylld kyckling med mozzarella och parmaskinka. Rotfrukter i ugnen och rödvinssås. Yummi!

Sen 100kg godis till efterrätt.

Fredagsmys

Sitter med tända ljus och blickar ut över den grå himlen utanför fönstret. Tänk att vädret kan spela så stor roll. 
Humöret dalar lite när solen inte lyser.

Fast det är jätteskönt med oväder och man kan sitta inne med den största koppen varm choklad och mysa under filten med en massa tända ljus medan det brakar lös där ute och man tror det börjar närma sig 3:e världskriget.

Men det skulle ju inte skada om sommaren var någon månad längre.

Ska in till stan snart. Tänkte prova på hudserien Oliva ECO som finns på Apoteket. Den innehåller lätt nedbrytbara och miljöanpassade råvaror och är fri från mineralolja, silikon och parabener.
Tror huden mår bäst av att använda så naturliga ämnen som möjligt. Sen tänkte jag hinna med att gå in på HEMA och köpa tyg till pallen.

Vi borrade upp hyllan idag. ;)


Hehe, lite suddig bild.


ZzzzzZZzzz....

Tröttare än tröttast.....


....längtar hem till sängen nuu....
¨
Men det är ju bara 4 timmar kvar...*suck o stöön*
Nu är de ju snart fredagsmys!!!

Shopping

Var in till stan idag och gick runt på Pingstkyrkans loppis och Vitt & Vackert. Hittade lite saker som fick följa med hem. Var in en snabbis på Blåklockan också, dom har ju så fina saker och blommor.


Det var bara de här små burkarna jag hittade på loppisen.
Tänkte ha kryddor i dem.





På Vitt & Vackert hittade jag den här hyllan som ska hänga i hallen.
En liten lykta, ett sött hjärta och en ny hållare till hushållspapperet. ;)


En liten kruka som jag satt min hjärtblomma i.


Sista natten nu som kommer. Sen bara 7 arbetsdagar kvar innan semestern. Jippiii!!!

Till helgen hade jag tänkt gå på Loppisarna på lördagen och sen ska vi fiska på söndag. Köpte en fin cognac till Mattias idag för plåster på såren för allt jag handlat. Han ska nog ta sig en avsmakare imorgon på den. Halva flaskan kommer väl ryka.


Nytt

Hämtade ut lite saker idag som hade kommit med posten.

Hade beställt en jacka från Esprit och en lampa till köket. Blev nöjd med båda, så de får stanna!


 

Hämtade även ut produkter från Redken



Och sen kunde jag inte motstå dom här fina tidningarna som får hänga med till jobbet.




Min svaghet

Tog lite kort på mina lyktor!


 


 



 


Sommarstugan

Vi var upp till sommarstugan förra helgen och klippte gräs och rensade ogräs.  Det blev lite smågrejer som jag ska måla och fixa med som följde med hem.



Den här pallen ska målas och klä om.
Tror den ska få grått fuskfårskinn.


Gamla lådor som det får plats lite smått
& gott i.


En piedestal som farfar gjort.


Söta små glasflaskor.

Blir nog en vända till där i sommar då vi ska gå igenom alla uthus och rensa lite.

Lantlig inredning

Jag är så sugen på att det ska bli lördag så jag kan sätta klorna i loppisarna som är i Ludvika.
Jag har kommit på att min böjelse är lyktor. Inte skor, väskor eller nagellack som vanliga tjejer inte kan få för många av. Utan jag är väldigt svag för vackra lyktor och lanternor. Lite onormal alltså!

Min dag är fulländad när jag får gå runt i mysiga butiker med inredning. Jag älskar att gå runt på Mormorshus och sen åka vidare till Fagersta Gammelgård. För inte så länge sen så var vi på en inspirationskväll hos Mandelblom som ligger i Sörvik. Snacka om att den tjejen hade fint hemma. Man blev helt knäsvag.

Mattias och hans pappa har startat klubben VÅGA VÄGRA VITT, då deras fruntimmer använder alldeles för mycket vitfärg. Tur att det inte är dom som bestämmer hemma.

Annars så mår jag bra, har tagit en liten paus från bloggandet. Ehm några månader eller så. Men nu känner jag att kreativiteten börjar komma tillbaka.

Om några dagar är det semester, då bär det av till Stockholm i två nätter och sen Lysekil i tre nätter.
I samma veva blir det Midsommarfirande och Ludvikafesten. Åh så jag längtar!

RSS 2.0