Helg

Söndag morgon och jag har redan hunnit med bajsblöja och välling. Idag ska vi till Ikea och handla säkerhetsanordningar för Tuva. Hon har ju börjat snoka runt i rummen och hittat nya leksaker som lådor, kablar och vägguttag. Vi är lite gammaldags av oss och vill hellre hon leker med gosedjuren.
I fredags bjöd vi över mina föräldrar på mat och kortspel, vi skrattade mest hela tiden som vanligt.
Vi har lagt till en ny regel att den som kommer under hundra på plump ska få springa med dumstrut runt huset. Här vill man inte göra det eftersom var och varannan tant sitter med kikare och sen skvallrar vidare. Fast då är det ju bara som en helt vanlig dag i Marnäs!
Igår knatade hela lilla familjen Kullman-Janssons upp på stan och hämtade ut ett H&M paket med Tuviskläder.
Sen var vi överbjudna till mina föräldrar på fika, och det blev kortspel igen. Ingen kom under hundra så det blev Inge dumstrutelopp den här gången heller. (jag fick 101 och tackade gudarna)

Nu har lillan poopat igen känner jag, bara att väcka Mattias och berätta den underbara nyheten som väntar honom hehe!

Tuva fick en sommarjacka, baddräkt, klänning, kofta och ett linne.


Nya äventyr

Nån som är på väg ut på nya äventyr i hallen ;)


Simmat

Nu har jag kommit hem från simningen. Jag var så duktig och köpte med ett lås eftersom man måste ha med ett eget till skåpet. Jag va duktig tills jag gick ur bilen och gick in på sporthallen och låset åkte med Mattias hem. Det va bara att köpa ett i kassan, Malin hade även glömt sitt hemma så hon fick också sponsra sporthallen med 40kr.

Väl inne i omklädningsrummet så inser Malin att hon glömt nederdelen på bikinin så det va bara för henne att springa ut och köpa en baddräkt. Haha så går det när virrpannor ska börja träna.
Vi simmade 40 längder och sen va benen som geléklumpar.

När jag kom hem nu så stod M och lagade mat och Tuvis hade redan somnat.
Ska bli så skönt med långhelg, få se om vi ska över till Kalle och Malin på sista april-firande med grillning, det hade vart kul!


Dregellapp

Denna kom med posten idag! Så att mormor ska komma ihåg rätt namn på ungen ;)


Omöjlig unge

Idag var det helt omöjligt att mata Tuva, hon var inte ett dugg intresserad och höll på med ALLT annat. Så det slutade med att jag gjorde i ordning välling och skulle mata henne med det, men då drog hon av sig strumpan och skulle äta på den samtidigt som nappflaskan.
Mitt tålamod prövas och jag får bara komma ihåg att det är världens underbaraste unge som håller på att upptäcka världen. ;)
Äta hinner hon göra nästa gång!

Idag har jag bäddat rent i sängen och tvättat. Finns det nå lyxigare än att krypa ner nyduschad i en renbäddad säng? Om man kunde och orkade skulle man bädda rent varje dag, men knappast, man får va glad att man hinner bädda rent innan lopporna flyttar in.

Idag blir det en sväng till Mattias farfar som fyller år och sen ska jag och Malin till sporthallen och simma. Nu ligger lillfis och sover sen blir det lunch för hennes del. Min har jag redan ätit, hemmagjord hamburgare på viktklubbsvis.


Dagens Tuva

Bajsande vid köksbordet i sin Villervalla-dress.


Kalas

Jag och Tuva gjorde succé igår, vi trollade bort servettbitar med munnen och demonstrerade hur blöt man kunde bli när man vickade ett glas med dricka.
Vi fick inga stående ovationer men vi underhöll festen och gjorde alla glada.

Dom blev nöjda med presenterna (vi firade mamma på samma gång). Mamma fick presentkort på zynk och pappa på Systembolaget.

Nu ligger mini och sover sin andra middagslur. Hon har varit lite trött och grinig efter den första tuppluren så nu åt hon lunch och fick sen mysa ner i spjälsängen.

Nu förstår jag varför bebisar är så små det är för att hjälpa sina mammor att damma under möblerna.


God morgon

Nu har mini precis intagit morgongröten, hälften kom på mig och resten i munnen. Duktig tjej!
Nu ligger hon på köksgolvet och vandaliserar sina leksaker. Natten va ganska lång, Tuva ville ha nappen många gånger och Rasmus vart sur i magen och ville ha mat, sen vid fyra skällde han på morgontidningen och vid halv fem ville Tuva ha mat. Huhh!!
Sen väcks man av en pratande bebis som ligger och bajsar. ;)

Idag ska vi över till pappa som fyller år! Då kommer syrran också över med sin familj, då sitter vi sen som packade sillar och har det gemytligt! Vi har alltid så kul ihop, bara skratt och flams.

Imorgon blir Tuva 7 månader och det firade hon idag med att dra ner en blomkruka i mitt huvud!


Happy Mumu

Haha liten vovve som är glad att soffan är tillbaka vid fönstret. :)

Mini får hoppa lite i gungan med snyggtofflorna på! ;)


Dagens Tuva

Idag får Tuva för ovanlighetens skull ha lite tjejiga kläder på sig. Helt omedvetet brukar jag lyckas köpa mer killiga kläder och Mattias tycker jag ska ha mer rosa för att se vad det är för sorts unge vi har ;)


Helgen är över

Det bidde Inge halv åtta i fredags, vi kom hem så sent på kvällen och kände mig inte så lockad att laga mat och äta vid 22 på kvällen.
Så vi rotade fram lite strips och bratwurst istället. Sen när Tuva lagt sig så spelade vi kort och drack lite vin.

På lördagen var vi helt omotiverade och gjorde inget vettigt förrän jag började kocka i köket. Som vanligt när jag ska göra nått så blir det papphammar av allt. Förrätten blev vit sparrissoppa med tomat och vitlöksbröd. Till varmrätt slängde jag ihop biff med ugnsrostade rotgrönsaker och hasselbackspotatis och nån "himmelskt god" sås som inte smakade så himmelskt. Efter det var vi sprickfärdiga så vi slängde oss i soffan och tittade på sherlock Holmes 2. Sen kunde inte jag hålla mig utan tryckte i mig efterrätten som var pannacotta med färska hallon. Sen blev jag sprickfärdig igen. Andra efterrätten som jag lagade ( jag var nog väldigt sugen när jag skrev menyn) åt vi till frukost på söndagen, haha!
Jag som lyckats gå ner 3 kg har ökat 1,5 kg igen.
Men idag är jag igång igen och kör stenhårt!! Ända till imorgon då pappa fyller år och ska bjuda på bullar och smörgåstårta! Det är seriöst omöjligt att få bukt med fettet.

Igår möblerade vi om i vardagsrummet och soffan ska upp till sommarstugan tills vi hittat större boende. Nu ska vi tränga in ett matsalsbord istället så vi kan ta hem folk och umgås med eftersom det nästan varit omöjligt i det lilla köket.
Nu får det se ut som det gör. Känns som det är viktigare med umgänge än snygg inredning. :)
Efter ommöbleringen for vi till Kalle och Malin och fikade sen blev det hemgjord pizza hos svärföräldrarna. Det har varit en riktigt bra helg!


Halv åtta hos mig

Ikväll är det min tur att slava i köket. Har fixat klart efterrätten nu på förmiddagen och sen när Mattias slutar ska vi till Tuvas farmor och farfar och fika :)
Lika bra att bara göra roliga saker idag då vädret suger.
Nu börjar till och med jag längta efter lite värme och sol, annars brukar jag inte bry mig så mycket för jag älskar alla årstider.

Hahaha nu kom Mattias hem, han såg ut som en blöt snöman med glasögon.

Mini imorse med finaste haklappen ;)


Busy day

Idag har vi haft fullt upp Tuva och jag, vi började dagen 06:20 imorse då Tuvis ville ha lite bröstmjölksersättning, sen ut med Rasmus kl 08:00 sen in och äta frukost, sen kom en tjej och köpte lilla spjälsängen babybay på förmiddagen. Sen blev vi hundvakt, Tuva skulle sova middag, Tuva skulle äta lunch och sen skynda oss till BVC där vi fick tandläkarinfo, sen vidare till Willys, hundvakt igen, kvällsgröt till Tuva och middagslagning till mig och Mattias. Nuuu sitter vi i soffan och glor på the day after tomorrow och pustar ut och mini har kastat in handduken och ligger och snarkar.

Tuva fick en tandborste av tandläkaren, den satt hon och gnagde på under infot. Än har hon inte fått nå tänder men tror det kommer dyka upp när som helst.

Ikväll blev det ugnsbakad lax med jasminris och vitlökscremefraiche, det blev gott och nu kan jag inte umgås med folk på en vecka pga stinkvarning!


Willys

Nu drar vi till Willys!


Lunch

Vid varje måltid är det en prickskyttetävling för att inte maten ska hamna i ögat, näsan eller örat. Tuva är ganska rörlig vid matningarna och huvudet är både högt och lågt. Sen brukar hon suga på haklappen men jag tror det är ett hemligt knep hon kör med för att spotta ut maten på ett finare sätt ;)
Hon kommer på rätt som det är att äta på stolen eller bordet. Va är det för busunge vi fått? ;)
Huvudsaken det pillas in lite mat i munnen iaf!

Idag blev det torsk, potatis, morot och ärter. Mina små iskubsmatsbitar, ser ut som godisar innan det värms upp.


Snutto

Nu börjar lillpruppan bli trött efter lek och grötätning så nu blir det förmiddagslur sen matshopping.


Vägningen

Jo just ja om nån nu är intresserad så sa vågen -1,4kg igår morse. Jag får nog känna mig nöjd med det då det inte får gå i rapidfart. ;)

Idag kommer det en Nisse som ska laga våran tvättmaskin, ska bli riktigt najs att kunna tvätta igen utan att det låter som jag har en stenbumling i maskinen. (tycker nog grannen också)
Sen ikväll kommer mina systerbarn hit, jag ska bjussa på pannkakor med extra tillbehör. Andra gången i mitt liv då jag får vara barnvakt, första gången var pyret inte så gammal och jag var 13 år och efter den timmen svor jag att aldrig skaffa barn då ungen skrikit konstant, hehe!

Nu sitter vi och intar frukosten, mini får havregröt med päronpuré och jag dricker en allevo och en kopp kaffe.
Sen sticker vi nog till Willys och inhandlar lite pannkaksingredienser!
Let the day begin!


Mattias bravadhelg

Jisses! M har varit lite snurrig i helgen, för lite kalorier kanske? Han är verkligen den där divan i snickersreklamen när han inte fått mat på ett tag. Då är det bara att trycka i han nått så blir han sitt rätta jag igen, en fisande, öldrickande dataspelare med 6-dagars skägg höhöhö näää han är världens bästa fisande-öldrickande-dataspelare med skägg.

Jo alltså han har vart lite snurrig, vi var ut med vovven och på väg hem hittade vi ett par glasögon på grusvägen, inte vilka glasögon som helst utan Mattias egna! Han blev lite svettig när han hittade dom och tackade Gud att han slapp köpa nya.
Sen började vi kolla på serien alcatraz, jag fattade ingenting och frågade med änglaröst om han kanske råkat sätta på avsnitt 2. Jag fick snabbt veta att detta va absolut det rätta avsnittet, tills avsnittet var klart och vi såg att han hade satt på fel avsnitt. Jag blev glad i smyg att jag inte hade varit helt blåst och haft svårt att hänga med. Han skämdes lite och gav mig fotmassage som tröst! Hehe
Sen skulle han ge mig en Ipren och råkade ta burken med vovvens tandstenspulver och hällde ut det på golvet. Mattias har haft en trevlig helg!

Ikväll badade vi mini, det är nog bland det bästa hon vet, lilla busungen!
Vi har skött maten bra också och imorgon är första vägningen, få se till att tömma alla kanaler innan jag ställer mig på vågen! ;)


Gotte

Det va riktigt god mat igår, lite imponerad faktiskt då M inte lagar mat så ofta.

Till förrätt blev det en egenkomponerad räkröra, en blandning av heta räkor och toast Skagen. Toppbetyg!
Sen hade han gjort plankstek med eget mos och fläskfilé med mozzarella och färsk rosmarin, stekta champinjoner, baconinlindade sparris, rödvinsås och bea! Mumma!
Efter det kalaset blev det smördegsinbakad banan med vaniljglass och sirap! ;)

Vi kollade på den där nya serien på fyran "new girl", jag tyckte den va sådär, hade nog för höga förväntningar.

Tack M för en riktigt mysig kväll som slutade med sovning i soffan pga matkoma! ;)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/560558/images/2012/pic_198339965.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/560558/images/2012/pic_198339965.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/560558/images/2012/pic_198339965.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/560558/images/2012/pic_198339965.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/560558/images/2012/pic_198340596.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/560558/images/2012/pic_198340596.jpg" class="image">


MiniTuva

Här var hon inte så gammal. Åååå vad jag älskar min fina fina Tuva! Det är helt fantastiskt att få sitt alldeles egna lilla mirakel. <3


Halv åtta hos mig

Mattias står i köket och kockar, själv ligger jag i sängen och har nyss kvällsmyst med tuva innan hon ska sova för natten. Hon ligger i spjälsängen och leker med några gosedjur.

Varje kväll brukar jag låta Tuva mysa runt i sängen i bara blöja innan hon ska matas och sättas på pyjamas. Hon är så duktig vid läggningen och brukar oftast somna vid sju. Få se hur det blir idag då hon sovit middag 2 ggr.

Jag och Mattias brukar ha halv åtta hos mig för varandra. Då ska den ene laga 3 -rätters i hemlighet. Få se va karlsloken har hittat på, han kom in i vardagsrummet med en snacksskål och en pina colada för ett tag sen. (ja ikväll kör jag no limit på kalorierna för jag har bara druckit 2 måltidsersättningar för att inte gå över gränsen allt för mycket).

Imorgon skriver jag vad han hittade på!

Godnatt från tuva som lever loppan i sängen och har inga som helst planer på att sova. ;)


Playtime

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/560558/images/2012/pic_198203509.jpg" class="image">


Peppad till tusen

Idag har jag känt mig så peppad och till och med lite lyckorus kunde jag klämma in. Fint väder gör verkligen massor för själen.
Jag känner att jag kommer klara av det här även när det känns tufft på eftermiddagarna/kvällarna när sugtarmen börjar härja.

Idag gick mini och jag och handlade en massa krafs på Willys, sen kom hennes farmor och farfar hit och fikade. Vi fikade danskt rågbröd och finncrisp istället för en massa snask. Good job!

Snusmumriken i sängen imorse!


Ojoj

Nu måste jag erkänna, eftersom jag gått in för det här med att loosa lite vikt så tyckte min hjärna att jag borde gå med i viktklubb.se. Några knapptryck senare är jag medlem i deras sekt. Jösses va snabbt man kommer på "smarta idéer"!

Nu har jag lovat dem evig trohet i 4 månader. Bäst att göra mitt bästa nu för att klara mina delmål. 9 kg ska bort innan den 21 juni. Heja heja!


1:a dagen avklarad?

Jo jag klarade det till 99% att vara en duktig och nyttig mamma. Den där 1% som råkade glida ner i magsäcken var två mums-mums som letade sig ner i vagnen på affären.

Men jag är nöjd.......och hungrig, tror mest det är hjärnmonstren som skojar med min "tomma" magsäck.

Så idag fick Tuva hänga med morfar över 1 timme så tanterna kunde uträtta alla ärenden. Hon sov sig igenom den stunden i vagnen och missade hela festligheten.

Hörde lite om strejken handels ska ha så nu har jag 16 rullar hushållspapper som väntar på att få torka blöta hundar och nersmutsade små puréhänder och munnar.

Nej nu blir det lite wordfeud och sen Godnatt!

Bjussar på en bild på snuffmuff - Rasmus alltså! ;)


The Mami starts her new life

Jag kickstartar dagen med havregrynsgröt med kanel, 1 kokt ägg och en balja kaffe.

Mini ska få sin gröt med blåbärspuré. Just nu ligger hon i gymmet och sympatitränar med mig i åtanke.


Mattias bravader

Mattias håller på att logga in på Nordea-internetbank:

M: - Nu är det fel på internetbanken igen, provar jag en gång till får jag inte logga in på 1 timme.
Jag: - vänta får jag kolla, du är ju inne på eGirobetalning och du har inga glasögon.
M grymtar och klickar fram rätt sida och försöker logga in igen den här gången med mobilen(?!) och inte dosan.

Undra när han ska förstå att han måste använda glasögonen på heltid?


Redan nerbäddad

Har redan lagt mig för kvällen, är så skönt att varva ner med att pilla lite på wordfeud och höra mini andas bredvid mig i spjälsängen.
Mattias ska ut med Rasmus på sista kvällsprommisen, det brukar ta ett jäkla tag innan han väl kommer ut genom dörren för han lyckas alltid dra ut på det (till vad han tror är bättre än att göra det på en gång).
Vi har haft en riktigt lugn dag idag efter påskens alla måsten. Då det va nått inbokat varje dag från torsdag till måndag. Så jag och mini har bara myst, sovit middag och lagat bebismat till henne som jag fryst in.
Idag hade jag tänkt börja äta bättre, men det förstördes ganska snabbt med munkar till bigbrother-reprisen som sen blev glass med chokladsås och det hela började med att pappa kom ner med en efterrätt som han knåpat ihop, kan ju inte säga nej till det liksom. Så nu ligger jag plus en veckas konsumtion kalorier på bara en dag! Jaaayyyy va jag är stark och kan stå emot frestelser. imorgon då jääävlar finns det inga undanflykter, vill ju inte att tuva ska få ett träskmonster till morsa!!


Idag äter mini fisk för första gången, kok...

img_5623 (MMS)

Idag äter mini fisk för första gången, kokt torsk, morot, ärter, sås och potatis! Yummii tycker bebis! ;)


Hjälp! Vart tog tiden vägen? Tuva har bliv...

img_0005 (MMS)

Hjälp! Vart tog tiden vägen? Tuva har blivit över 6 månader och växer så det knakar! Min sötis har lärt sig rulla runt, äter gröt med stor aptit och kan sitta själv nån minut! En blinkning senare har hon flyttat hemifrån!


RSS 2.0