AlienTuva


Inspiration till renoveringen av badrummet







Jag vill gärna ha ett vitt badrum med silverdetaljer. Ett badkar med tassar och en kristallkrona i taket. Stilen ska vara klassisk med blandning av det lantliga & new england. I november har vi planerat in renoveringen av badrummet. Köket ska vi också renovera så småningom med samma stil.


 

Köksinspiration till nya huset















Tuvas Önskelista till 1-årsdagen

Mmmm redan nu är hon i full gång och planerar vad hon önskar sig i presentväg på 1-årsdagen, min lilla tjej ska fylla 1 år den 25/9!! Som alla andra mammor tänker så förstår man inte hur fort det gått. Tuva som älskar att leka "titt ut", göra världens coolaste grimaser, slänga alla mammas saker i golvet, bli arg som ett bi när hon inte får som hon vill, äta som en flodhäst, skratta åt morfars citronkonster, dra Rasmus i håret, hitta på bus, äta allt skräp på golvet och vara världens, världens underbaraste varelse på denna jord.
 
Tänk va vi älskar dig underbara unge!
 
Mja hon är ju dyr i drift ;) och nöjer sig inte bara med kottar och stenar (det är väl det hon helst skulle vilja stoppa i munnen) som lekdon här inte så här kommer Tuvas önskelista:
 
 
 
 
 
 







Gärna någon vintersko då hon med största sannolikhet kommer springa runt som en tok i vinter. Den från adidas var ju supersöt!
 
Jumpsuits/onepiece går alltid åt ;P Finns fina på Kappahl. (stl86)

En vinteroverall i nån cool färg. Bäst med tjejig färg så hon inte blir förväxlad med att vara herrbebis(stl 86)
 
Fina barnmöbler eller gärna leksaksförvaring (kids concept)
 
En fin sparkbil (rosa eller silver)
 
Maileg Babykanin
 
Leksaker i alla dess former
 
Kläder i alla dess former (gärna vintermössa)
 
(braiga sidor: bestkids.se, elsashem.se, systerlycklig.se)
 

Tjejkväll

Ikväll blir det tjejträff, vi är 7 tjejer som ska på Kinas och äta och sen blir det nog utgång. Satt på loppisen idag igen, sista gången för den här säsongen. Nästa sommar blir det nog igen då man rensat ur allt.
Folk är ju ganska roliga då de försöker pruta fast man redan är så billig att de nästan får de gratis. En kille på slutet blev nog ganska glad då han fick köpa resterande dvd-filmer (30st) för 50kr. Ett riktigt klipp! Nej nu ska jag ta hand om Tuva lite så jag får lite bebismys innan jag ska ut. Annars går det ju inte och Tuvaabstinensen dyker upp ;)


Bebisbus

Så här går det när man kollar bort i 2 sekunder och glömmer bort saltkaret på soffbordet.


Lägenhets papper gjorda

Nu är papperen påskrivna, det var inga problem med att vi skulle få ta med våra möbler när vi flyttar. Han var glad att han fick behålla toalett och handfat, så man undrar ju lite hur de gör i andra länder.
Vi hittade några kök vi gillade, men inget vi blev i extas över. Vi vet inte om vi ska köra på det moderna eller lantliga. Båda är lika fina på sitt sätt.
Hur kommer det sig att även fast man bestämt att inte köpa nått på ikea ändå handlar för minst 500kr? Det blev både ny tvättkorg, värmeljus, skålar, vattenkaraff och servetter. Köpte många ikeapåsar också, dom är ju så bra när man ska flytta. Nu är det bestämt att vi flyttar in den 1 oktober. Så nu ska vi börja packa och ställa in i minis rum.
Idag har vi planer på att kolla på ny bil, få se om man kan hitta en billigare då det blir en bit att köra fram och tillbaka från jobbet. Vi kanske tillåme tar de det stora steget och välja ett annat märke än Volvo ;)


Ikea

Nu sitter vi i bilen på väg till Ikea. Ska kolla på kök där och badrumsinredning om det är nått vi kan tänka oss.
En av medresenärerna har redan somnat och vaknar förhoppningsvis inte förrän vi är framme i Västerås. Det är som tur är inte Mattias vi pratar om eftersom han kör. Utan lilla argbiggan som gärna berättar högt och tydligt när nått är tråkigt och obekvämt.
Senare idag ska vi skriva papper med köparna till vår lägenhet. Han pratar engelska så det ska ju bli spännande. Mattias hoppas iaf att de förstår att möblerna inte följer med i köpet, för man vet ju inte riktigt hur de gör i Rumänien.


Sovplats

Även fast bebis har heeela spjälis för sig väljer hon att sova på kudden och ha det så trångt som möjligt. Haha jag behöver inte köpa nån mer säng om jag skaffar fler barn, får ju plats minst 4 bebisar till. Hon tänker ekonomiskt.


Bo ide

Innan fikat så var vi in en vända på bo ide och tittade på HTH-kök. Vi förälskade oss i ett på en gång såklart. Men det ser mycket bättre ut i verklighet än på bild.


Waynes coffee

Nu är vi på waynes coffee på kupolen och vräker i oss varma mackor, cheese cake och kaffe. Mmmm deras cheese cake med blåbär och vanilj...jag sitter och försöker att hålla mig från att äta upp den innan vi får våra varma mackor. Iiihhh va svårt!!


Torsdag

Begravning gjord, skönt! Jag hade bestämt mig för att inte gråta, efter första tonen på första melodin grät jag mest av alla. När allt var slut såg jag ut som en vampyr som nyss druckit blod, det vill säga illröda ögon och sminket på näsan var bortgnuggat av allt snytpapper. Tuva höll sig relativt lugn, vi fick underhålla henne med mina snytpapper, programblad till begravningen och hennes napp som åkte på golvet minst 10 ggr. Hon charmade alla och fick en mjukisdelfin från sin kusin Alfred och ett vykort från en snäll tant med en katt på. Den blev tillknycklad på 5 sekunder.
Resten av dagen har vi spenderat i soffan då bebis somnade så fort vi kom hem. Vi har kikat på en film och ätit varma mackor. Mest sitter jag vid datorn och försöker samla in inspiration till huset. Vi har stora planer för det lilla huset med den fina trädgården.


Jaaa

Va skönt det känns nu när lägenheten är såld. Nu slipper man tänka på det och bara lägga energi på flytten till huset. :D

Imorgon ska vi på begravning då min farmor gått bort, usch inte alls kul. Tuva ska iaf med och liva upp stämningen med morrningar i kyrkan.


Wow

Nån blir måttligt road när illbattingen kommer och drar ur kablarna på datorn. Stackars stackars Mattias när musen slutar fungera när han möter nån elak boss på WOW möhöhööö ;) (jag har anlitat tuva som hemlig förstörare)


LCHF

Nu har vi kört en vecka med lchf, gick mycket bättre den här gången. Tror jag börjat med det 4 ggr förut men tröttnat efter bara nån dag. Nu har vi slagit personbästa med 3-4 dagar. Vi har haft huvudvärk och Mattias har känt sig trött och yr. Snacka om sockerberoende! Visst har vi fuskat med lite alkohol och igår åt vi chokladmousse (på lchf-vis) men nu är jag inte lika sugen på kaffebröd och godis och inte lika hungrig längre. Känns jätteskönt! Hoppas bara vi kan hålla oss så här nu och se om vågen pekar neråt. Vägde mig imorse och vet inte om det hänt nått för jag vägde mig aldrig innan vi började men nästa söndag ska jag se om bilringarna vågat släppa taget ett aning. Mitt mål är att väga 65-67 kg. Ett antal kilon kvar alltså! 5,5-7,5kg som ska ätas och röras bort. Nu jävlar kör vi!!!


Andra visningen

Nu är andra visningen avklarad. Känns som det gått ganska bra. Nu får vi vänta med spänning hur det kommer gå.
Det har varit fullt upp så det har blivit lite dålig uppdatering. Skriver mest för min egen skull för att ha något att kolla tillbaka på, ha det som ett roligt minne.

Det blir loppis på lördag igen, har rensat ur mer och hittat lite smått och gott som kanske nån annan vill ha istället. Tänkte prova med lite fräscha bebiskläder om det säljer bra. Och kanske lite mer av mina kläder som jag inte längre använder.
Ska lägga ut lite bilder sen från västkustresan, den blev som väntat mysig och över förväntan att resa med bebis även om svetten sprutade när bebis gallskrek och vägrade sova första natten. Att vara förälder är allt bra härligt ibland ;)


Tuvas sommarjobb


Tuvas sommarjobb


Balkongmys


RSS 2.0