Västkusten

Nu är vi äntligen på väg! Vi ska ner till grebbestad och bo på hotell i 2 nätter. Vår bil är packad ända upp till taket då vi aldrig varit på semester med en bebis. Vi har tagit med allt vi kan för att överleva dagarna. Alldeles för mycket då vi säkert kan överleva en månad om det blir krig ;) Nu ska jag hälsa på varenda loppis och inredningsbutik jag kommer åt och helst vräka i mig 1 kg färska räkor varje dag. Ska bli mycket intressant att se hur vi ska klara av bebismat, tupplurar, bilåkning och sovning i resesäng de här dagarna. Återkommer med recension!


Loppis

Jag hade väldigt kul på loppisen idag, pappa och jag delade på ett bord. Försäljningen gick bättre än väntat så nu vill jag sitta fler gånger. Skitbra att rensa ur nu när man ska flytta. Imorgon ska vi på kalas och sen ska jag upp till sommarstugan och hämta hem en barnsäng till tuvis. Vi har så mycket plats i hennes rum så vi måste fylla ut med nått när vi ska ha visning. Styla lägenheten är ju det roligaste av allt. Så jag ska bädda iordning den med mycket kuddar och täcken och sen sätta hennes sänghimmel ovanför. Ska försöka hinna måla om den också för just nu är det en målad seriefigur vid huvudändan och jag vill hellre att det ska stå en text där. Det blir "Godnatt vår skatt" för det säger vi varje kväll när hon ska sova. Nej nu ska jag också slänga ihop mina påsiga ögon och skynda mig att sova för snart är det morgon igen.


Soffhäng


Sommarstugan

Hela gänget var upp till sommarstugan i Leksand i torsdags och klippte gräs och fikade. Något kom ivägen förra gången vi skulle åka upp så det blev i torsdags istället. Hundarna och unghögen njöt som bara den av solen och försökte både äta gräs och myror. Jag drog i mig dofterna av nyklippt gräs och blommor som om de vore de sista jag luktade på. När vi kom hem hamnade bebis i badbaljan och somnade inte förrän kl 22. Så det var två trötta föräldrar som somnade som klubbade sälar efter den dagen.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/560558/images/2012/pic_501448a29606ee5986000329.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/560558/images/2012/pic_501448b0ddf2b3550a000176.jpg" class="image">


Bebis uppdaterar humorn

Hon försöker lära in lite nya skämt så det inte alltid är roliga miner eller morrar när nån rapar eller pruttar.


Bästisar

Kul att ungarna kan leka med varann ;)


Förrådet

Nu. Är. Vi. Husägare. Och lägenheten ligger ute, känns väldigt, väldigt pirrigt och jobbigt. Nu kommer jag behöva springa på toa tills visningen är över, det vill säga att jag kommer ha skavsår till fredag nästa vecka. På lördag ska jag sitta på loppisen, för vi har äntligen brottats med förrådet och hittat både det ena och de andra som jag tröttnat på. Blir massa kläder och lite inredningsprylar. Mattias håller på att sortera det som ska kastas på Björnhyttan, han har fått ovanligt med ork sen vi planerade att köpa huset, det gillar vi!! ;) Nu måste jag ta hand om min stortå som jag råkade tappa en plastblomsfan på så jag trodde tån skulle ramla av.


Tuva äter pannkaka

Lilla damen är full av humor. <3
 
Kan man bli snyggare än så?
 

Mäklaren

Mäklaren var nyss här och tog de sista bilderna. Senast imorgon ska de finnas ute på Hemnet. Jag är skitnervös, tänk om ingen kommer och tittar på lägenheten!? Bilderna är ok, det får duga. Är ju bättre sen när man får se den i verklighet. Idag håller vi oss nog inne, kanske tar en tur ner i källaren och tar hand om förrådet som gud glömde.


Mot Leksand

Nu ska vi upp till sommarstugan i Leksand. Vi ska dit och klippa gräs och grilla korv. Tuva hinner knappt komma in i bilen innan strumporna åker av. ;) I torsdags var vi till optikern och kollade ögonen jag och M. De skulle låna våra glasögon och kolla på dem. Vi blev lite smått nervösa när vi hörde att en av personalen pratade engelska, och att det var flera som fick prata med honom. Jag tänkte sticka ut ett ögonblick eftersom alla hade fått lov att använda skämskudde om de hade behövt lyssna på mig när jag pratar svengelska. Men som tur var klarade jag mig och efter 2 timmar hade jag äntligen hittat nya glasögon som jag kan stå ut med. Tror jag hade lite åldersnoja för jag valde de största jag kunde hitta för att känna mig lite frän. Kan ju erkänna att jag behöver svagare glasögon och var på gränsen till att behöva läsglasögon iiiiihhhhhhhh!!!!!! Det märks ju vem som snart närmar sig 30-strecket.


Pancakes

Nu blire pannkakor med sylt, grädde och glass. Vi kom nyss hem från mattias föräldrar, där blev det också glass ;) man kan aldrig äta för mycket glass! Vi håller på att planera resa tillsammans som ska gå till västkusten. Mattias mamma fyller 50 i år så då ska vi ha mys tillsammans för att fira det. :) Senare idag ska vi grilla med mina föräldrar på gården så grannarna har nått att titta på. Nu är det bäst jag fixar klart pannkakorna innan Tuva gör det ;)


Tony 40 år

Idag har vi varit och firat min systers sambo som fyller 40 år. Vi skulle överraska honom så alla gömde sig och hoppade fram och sjöng ja må han leva. Han blev nog lite chockad, såg ganska trött ut stackarn efter att ha kommit hem från jobbet precis. Vi hade köpt med presentkort på intersport och ett Orrefors whiskyglas. Vi smaskade i oss smörgåstårta och bakelser innan det blev paketöppning och hemåkning. Självklart åkte vi förbi vårt hus för att kika, så nyfikna som vi är. Ska bli så kul att få en trädgård och pyssla om och ett hus vi får göra som vi vill med. Längtar tills jag får sätta inredningständerna i det ;)


Morgonjympa

Tuva härjar runt i skåpet, vissa är betydligt mer morgonpigga än andra ;P


Flytt

Nu är det klart, på tisdag skriver vi på papperen och går sen ut som husägare. Allt måste sjunka in lite för jag hinner knappt med. Nu återstår bara det jobbiga att sälja lägenheten och börja flytta. Tror det blir av i oktober. Så det är någon månad kvar, då kan man i lugn och ro börja packa och sortera lite. Villa, Volvo, vovve och unge, idyllen närmar sig allt mer. Nu ska vi mysa ner oss i soffan och titta på film och äta smörgås och dricka varm choklad.


Huset

Det var väl som väntat. Blev bara lite smått hushypokondriker när besiktningsmannen innan genomgång sa att taket redan är utdömt. Jag ville bara börja böla och åka hem. Nu efter besiktningen var det inte så farligt. Värsta chocken har lagt sig och nu infinner sig en känsla av nytt kapitel i livet med skräckblandad förtjusning! Taket är från begynnelsen så det är prio ett, nästa blir att bita tag i badrummet som också är från begynnelsen. Vi tror att vi kommer våga ta steget och flytta ut på landet, hej snöskottning, gräsklippning och myggor, här kommer vi!!


Men tjena

Skulle gå ut med hunden men hade ju kommit in skalliga när hagel stora som vindruvor susar ner och sätter igång bilarnas larm. Tycker sånt här väder är fascinerande och sitter gärna på balkongen och Ugglar under en filt. Min karl har blivit skallig nu, han utmanade mig och sprang in på toa och drog rakapparaten rakt över huvudet och skapade en mittbena lika stor som E4:an. Jag hjälpte honom senare för att få mittbena över hela huvudet. Nu klagar han att det är obehagligt när det regnar i huvudet. Han ska tacka gudarna att han slapp gå ut nu då när haglet dansar som tokingar på asfalten. Imorgon ska vi ha besiktning av huset, sen blir det nog åka av.


Semester

Nu har Mattias semester. Vi tänkte fira det med en brakfrukost, men slutade med stekt ägg och en banan. Brödet var mögligt och bara en knäckemacka kvar, den fick Mattias knapra på för att få lite hotellfrukostkänsla. Dags för kullman-Janssons att handla lite tror jag. Igår skulle vi ha myskväll med godis, film och egengjord pizza. Som vanligt så kom vi ut med störst hemmakvällpåse. Killen i butiken fick knappt ner grejerna. Lite pinsamt! Vi åt oss mätta av godiset och Mattias somnade på soffan. Det va den kvällen de! Precis när vi skulle lägga oss vaknade pyret och trodde det var morgon och började prata och härja runt. Efter många om och men somnade hon tillslut. Det kändes som jag knappt hann stänga ögonen så var det morgon. Hund ska ut, unge ska byta blöja, unge ska ha nya kläder, unge ska ha gröt (pappa Mattias matade så det slutade med att unge hamnade i badbaljan) Nu har vi satt oss i soffan och väntar på vad dagen ska erbjuda.


Var rädda om varandra

Alla mina tankar går till min syster och hennes familj som igår miste en av sina bästa kompisar i olyckan i Smedjebacken. Var rädda om varandra, man vet aldrig när det kan vara för sent. Familj och vänner är det viktigaste vi har. <3


Kärlek


Studievägledning

Var till studievägledaren Erik igår på högbergsskolan för att kolla på möjligheterna att plugga till sjuksköterska. Kan ju säga att det var rätt kört för min del. Måste läsa in naturkunskap 2, inte så omöjligt men betygen räcker ju inte långt. Min möjlighet var att söka in genom högskoleprovet och där är det nog också rätt kört för mig eftersom matten är helt som bortblåst från hjärnan. För att komma in genom betygen bör snittet ligga på 17.0 och högskoleprovet låg på 0.7. Kollade lite på högskoleprovet på studera.nu och insåg ganska snabbt att mitt tröga huvud kommer sätta käppar i hjulet. Fan va trååååååkigt!!!!! Jaha vad ska jag bli nu då när jag blir stor?


BarnensDag i Grangärde

 
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
I tisdags var vi till Barnens Dag  i Grangärde, årets tema var rymden. Mamma stod i lotteriet och syrran som anordnar det sprant runt överallt med blåslampa i rumpan. Det var ponnyridning, djur, godisregn, lotteri, tipspromenad, pyssel, glassgubbe, café, ansiktsmålning och olika stationer med lek.
Som alltid lika uppskattad av både barn och föräldrar. Vi var tråkiga i år och kom inte utklädda, men nästa
 år då du, ska jag vara värst av alla. Blir ju lite roligare då när Tuva springer runt och kan vara med.
 

Hus

Idag ska vi kolla på hus, i nyhammar! Ska bli väldigt spännande och se om det är något för oss!
 

RSS 2.0