Julpynta

Ljusslinga från ellos och kuddar från Nyblom Kollén.


Tofflor

Lite fel storlek på tofflorna i önskelistan ska ju vara stl 21 :)


Väggarna är nu gipsade i badrummet :)


Tuvas önskelista till tomten

 
 
Kläder så som bodys, fleeceset, nattlinne eller mjukiskläder stl: 86/92


Tofflor stl: 22
 
 
Leksaker som leksaksdammsugare, spik&hammarbräda, gunghäst eller vanlig gunga:
 
 
 


 
Tripp Trapp Trullstol, begagnad går lika bra:
 

Tuvis är snuvis

Ja mini har fått feber, hosta och snorig näsa. Så här har det varit sjukstuga. Lite bättre är det idag men natten till måndag var inte kul nånstans. Hon bara grinade och tillslut vid 04:00 beslöt vi oss för att dra in till akuten i Ludvika. För sådär ledsen och svårtröstlig har hon aldrig varit så vi trodde det var nått allvarligt. Hon somnade på en gång i bilen och när vi kom till akuten ringde Mattias sjukvårdsupplysningen om hur vi skulle göra. Hon skrattade bara och tyckte det här skulle bli en rolig händelse att berätta på Tuvas bröllop. Hon tyckte vi skulle åka hem och hålla koll på öronen. Men sen på morgonen vaknade tuva och var förkyld. Därför hon varit så ledsen. Vi kände oss som två hysteriska föräldrar!


Gissa vem som gjort hål i taket i hallen?




En mammaanna med för lång rullgardin.


Ikea igen ;)

Blev en vända till Ikea idag igen. Vi tittade på köksförvaring och hittade äntligen det vi letat efter men ska mäta lite först innan vi köper det. Vi köpte överdrag till köksstolarna som självklart inte passade då de var alldeles för stora :/ så nu måste vi till Ikea igen eller sälja dem på blocket. Åh jag som hade sett fram emot att få vita stolar till det svarta bordet. Nu får det vara beiga läderstolar ett tag till tills jag funderat på hur jag ska lösa det.
Tuva hade kul och fick springa runt bland grejerna. Hon fick såklart med sig lite leksaker hem, kastruller, vispar och en verktygslåda :) få se om hon får dem nu eller i julklapp.
Jag köpte en rullgardin till mig själv som jag ska sätta över fönstren i vardagsrummet så jag slipper vara mörkrädd när Mattias jobbar eftermiddag. Jag tror alltid att det ska stå nån på altanen och titta in. Jobbig tanke men enkel lösning på det problemet ;) valde mellan rullgardin, vapen eller en rottweiler.


Flytspackling gjord på badrumsgolvet


Månadens Storhandling på Willys

Ser ut som vi har 10 hungriga björnar i vår familj ;)


Sötnöt

Va stor vår tjej börjar bli! Hon blir Snart 14 månader. :) världens bästa unge!


Vispa! Nya innegrejen


Kvällsmat hos syster


Fina presenter

Svärmor och svärfar var hit idag och lämnade massa presenter. Det var minijulafton för Tuvis! Hon fick en body, potta, raggsockor, vantar, täckjacka och täckbyxor. Jättefina presenter! Pottan var roligast för i den kunde hon slänga i grejer. Hon härjade på i 200 km/h när de var här. Hon kör på en mening mest hela dagarna: "va ä dä dä" och pekar med sitt ivriga lilla finger.
Nu ligger hon och sover och jag har målat toalettdörren med ett lager grundfärg. Ska nog ta och lägga mig och försöka få några timmars sömn för Tuva sover väldigt oroligt och vaknar flera gånger per natt. Hon är nog inne i en utvecklingsfas och så är det nog tänderna som härjar lite också plus drömmar på det. Tacka Gud att det finns kaffe!!


Hmm...

...min dotter har tydligen gjort ett inlägg när hon lånade min mobil. Hehe tyvärr hann hon nog inte skriva nått innan hon publicerade det ;)


Nov. 19, 2012


Golvvärme fastlimmat...

...stolpen placerad och spacklad med första lagret och taket i badrummet målat!


Hörselskydd på!


Skurkärring

Den här dagen har jag städat, det som nu går att städas eftersom vi lever som ett familjepack byggjobbare.
Sen kom mina päron hit och spelade monopol och tog med kvällsmat och fika, mycket uppskattat! Jag vart bankrutt först tätt följd av Mattias.
Imorgon blir det mathandling och sen kommer syrran hit med familj och ska äta middag. Kommer bli mycket trevligt!

Tuva myste på golvet med en inte lika myssugen storebror:


Twilight sista filmen

Var på bio ikväll med mina fina vänner! Sista filmen av twilightsagan. Den var faktiskt bra, och ett bra avslut på det hela! Efter halva filmen hade gått skulle jag känna efter om jag var kissnödig, självklart var jag det och inte lite heller. Och vi satt i mitten på en rad. Så sista timmen på filmen fick jag knipa igen med de små musklerna som finns kvar efter förlossningen och jag vägrar snubbla mig förbi de andra biotittarna och sen inte hitta tillbaka. Därför jag annars alltid bokar en plats på hörnet, bara för att lugna kisspsyket och därmed aldrig blir nödig under filmerna. Smart va, ibland måste man lura hjärnan mjehehe......


Ananaspaj

Bakade en mumsig ananaspaj åt besökarna igår. Den blev uppskattad!
 
Pajdeg
1 dl
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
150 gram smör

Fyllning
400 gram krossad ananas, avrunnen
2 dl créme fraiche
0,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 st ägg
 

Tillagning

Gör så här:

1. Börja med pajdegen. Smält smöret och ställ det åt sidan.

2. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en stor skål. Häll över det av svalnade smöret och blanda till en deg. Det blir en ganska grynig massa.

3. Tryck ut degen i pajformen. Det går bra att använda en vanlig pajform, men helst en med löstagbar botten.

4. Blanda ihop fyllningen. Lägg ananas, creme fraiche, socker, vaniljsocker och ägg i en skål och blanda ordentligt.

5. Häll upp fyllningen i det obakade pajskalet. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader i 30 minuter. Låt pajen svalna före servering. Servera med Vaniljglass!

Renoveringen

Igår grejade grabbarna färdigt panelen på väggen i hallen. Den ska sen målas vit, vi ska sätta lister, bygga ihop en stolpe som ska sitta där den provisoriska sitter nu, måla trappen och fixa elen.
De hann börja sätta tak i badrummet och den ska sen målas med våtrumsfärg. På måndag kommer elektrikern och ska sätta dit golvvärme innan vi ska flytspackla golvet. Mycket kvar innan badrummet är färdigt. Men det händer nått varje dag. Och varje dag upptäcker vi nått nytt som måste åtgärdas för att det ska fungera ordentligt.


Spök


Frukostkladd hehe


Frukost! :)


Hundgöra

Gissa vem som nyss sprang ut i tofflorna i mörkret för att jaga in en skällande hund och missade att det fastnade en hundbajs under toffeln och sen sprang runt i huset och lämnade bajsfotspår precis överallt.




Mjo.....jag känner mig skyldig.

Tofflorna hamnade i soporna med några rullar hushållspapper som jag knäskurat med. Aldrig, aldrig mer springa ut med tofflorna i mörkret.


Luftvärmepump, check!


Frukost med en skön brutta


Fars dag

Hela dagen har varit uppbokad. Först en ledsen bebis som vaknat till och från hela natten sen:
07:00 upp ur sängen och sätta på bebis kläder och ny blöja, kommer på i panik att det är fars dag så jag börjar snickra ihop frukost åt Mattias när jag även kommer på mitt i lyxmackeihopbyggeprecisklart och nypressad juice att vi ska äta frukost hos mina föräldrar om en timme. Vi äter några tuggor var och slänger in resten i kylskåpet. Stressa, stressa, stressa!! (alla som har barn vet att det tar minst en halvtimme att bli klar och kan hoppa in i bilen)
8:30 hämtar släpkärra hos min syster
9:05 frukost hos mina föräldrar
Stress
11:00 hämta nya köksmöbler som är köpta på blocket i Sörvik (glömmer dessutom mobilen hemma så jag kommer inte ihåg adressen men vi skulle svänga upp vid sörviks plåt och leta efter ett hus med stor altan. 10 stora altaner senare hittar vi rätt hus)
13:00 kommer min systers sambo och barn och hjälper oss med renoveringen
17:20 lämnar släpkärran hos syster
17:25 åker in mot Ludvika
17:45 hämtar Rasmus och barnstol hos mamma och pappa som vi lämnat kvar för att få plats med bord och stolar
18:05 Middag hos Mattias föräldrar i Grängesberg
20:10 åker hem
20:35 bär upp soffa på övervåning
21:00 börjar ta hand om disken
22:00 klar med disk, ut med Rasmus på kvällsturen
22:49 ligger i sängen Zzzzznark!


Myshöna vid Coop


Efter rivning

Nu blir det en vända till Coop bygg och handla lite smågrejer. :)
Så här ser det ut efter rivningen:


Hej & hå, riva på!

Nu har vi min systers sambo här. Han hjälper oss med att riva mer vid trappen till övervåningen. Spännande! Blir en vända till byggmax sen på eftermiddagen och köpa material till vägg och tak.
I helgen ska vi sätta tak i badrummet och sätta panel på väggen upp till övervåningen så väggen är färdig till luftvärmepumpen ska upp.
Vi grejar och grejar och grejar! Men kul är det! :D


Dörrmålning

Stor skillnad blir det. Panelen var grön och dörrarna bara i trä. Nu smälter det ihop bättre och harmoniserar med tapeten.

Före & efter:


Slutat krypa

Nu har Tuva typ slutat krypa. Hon vaggar istället runt här som sötaste pingvinen. Fort börjar det gå också. Idag hjälpte hon mig nere i tvättstugan. Hon fick ge mig tvätt från maskinen som jag sen hängde upp. Och hjälpa mig att fylla den med mer lorttvätt. En tröja i och två slängdes ut igen ;) tänk att en 1 åring kan förstå så mycket!
På eftermiddagen blev det en promenad för oss i skogen. Nu ska pyjamasen få åka på och det ska drickas lite välling och borstas tänder.


Lycka

Lycka är när ens dotter kryper upp i knät och lägger huvudet mot en och vill läsa "Max kaka".
Det värmer en mammas hjärta.


Öppnande till övervåning

Nu har svärfar och Mattias bror varit här och hjälp till med att öppna upp till övervåningen. Varför vi gör det är att vi får vår luftvärmepump installerad imorgon och vi vill sätta den så att den ska blåsa både uppåt och neråt. Så nu har vi två projekt vi håller på med.
Nu i veckan måste vi börja isolera övervåningen för annars blir det ruggigt kallt och pelletsen kommer ätas upp i en faslig fart. :/


Frukost med grimaser


Halloweenprylar

Hittar man inga halloweengrejer i storstan Ludvika är det bara att gå på Coop i lilla byn. Där hittade man mycket till små priser :D
Festen är flyttad till ikväll, då brakar de lös hos oss och spökena kommer härja fritt.


Fredagsmys

Vi kunde inte hålla oss från att åka till Ica maxi och handla fredagsmysmaten. Till kvällen blev det biff med våffelpotatisar, barbequesås och till efterrätt pannacotta med chokladsås. Och alltid när man är där måste man köpa sån där dyrchoklad på lösvikt. 5 bitar var ;)
Vi skulle ha vart in på H&M och tittat efter maskeradkläder till Tuva men vi glömde helt bort det. Så det får bli nått vi har hemma istället.
Nu ska jag in och steka biff och Mattias ska hugga tag i disken, rättvist ska de va höhö


BFF


Min plastskåpsmarodör

Notera halvt avdragen strumpa. Hon går för jämnan som Bert i Berts Dagbok.


RSS 2.0