Dåligt med halloween

Men det va dåligt med halloweengrejs på affärerna. Det fanns typ ingenting. Så nu får vi improvisera lite med det som finns hemma.
Annars kom vi hem med en gardinstång (gandalf?), marshmallows (michelingubbe?), grillpinnar (?), termometer (galen mördardoktor som ska ta tempen på folk?) mja tål att tänkas på. Så vild som min fantasi är nu så blir det nog inga problem med utklädningen på fredag.

Imorgon kommer dhl med leverans av badrumsartiklar nångång mellan kl 9-11. Det är en badrumsspegel med spotlights och en badkarsblandare. Hoppas vi blir nöjda med dem. Vi håller på och väntar på elektrikern som ska lägga in golvvärme och en fläkt. Sen blir det att sätta dit gipsskivor och spackla innan våtrumstapeten ska upp. Sen hoppas jag att jag vågar visa upp bilder på vårt nya badrum. :)


OBS igen!

De dammiga kakorna äter jag upp själv, inte bjuder bort. Så ni inte behöver va rädda för att få håriga kakor när ni kommer förbi på fika.


Halloweenplanering

På fredag ska vi ha vår årliga halloweenfest med familjen. I år är det vår tur att stå för kusligheterna och det planeras för fullt. Så när Mattias slutat ska vi åka in till stan och handla.
Vet inte riktigt vad jag ska klä ut mig till (men hallå tänker ni, du ser ju redan ut som tanten med 24 katter) jo visst men i år ska vi hitta på nått nytt!


OBS!
Vi har nu konstaterat att även hunden fått färg på sig.


5 typiska Anna saker

Tappar kakburken upp och ned, samlar ihop de delar som någorlunda kan ätas bara man blåser bort lite hundhår från dem.

Gnäller på sin sambo att han absolut inte får måla för han kladdar färg överallt medan man själv råkar måla på tapeten, doppar kläderna i burken och häller färg på golvet.

Springer ut på gården iförd pyjamas, utstående hår och tofflor på morgonen för att jaga in hunden och självklart möter någon man känner.

Sätter på duschen utan och titta och tycker det låter lite annorlunda för att se att det var handduschen jag satt på och den sprutar på alla mina stylingredskap (plattång, fön m.m.) till håret.

Hoppar i "foppatofflorna" när man ska ut med vovven på kvällen, fast man vet att det regnat och är mörkt ute och självklart trampar i byns största vattenpöl.


Mer snö


Mysigt med snööö


Husgrejs

Vi har plockat och grejat i stort sett hela dagen utom när vi fick besök av våra föräldrar.
Annars har vi vart ute en stund och jagat runt Rasmus som sprungit runt som ett torrt skinn. Han blir helt vild, som en brunstig tjur som frustar och pustar och knappt nuddar marken när han springer runt buskar och träd i 130 km/h.

Jag har börjat måla bröstpanelen i hallen och Mattias har banat väg i källaren för pelletsen som kommer i veckan.
Nu är det solsidan som gäller! ;) iaf för mig, M leker med sina wow-gubbar.


Familjemys

Bus i trädgården


Supertrevlig dag

Det var så skönt att komma iväg en sväng idag. Ladda batterierna med en vända på Ikea och några andra affärer med trevligt folk :)
Det blev jag, Sabina, Annki, Eva och tuva som lämnade av grabbarna på smöf i söderbärke och drog vidare till Västerås.
Tuva fick vinterskor av sin farmor, det uppskattades verkligen!
Och tuva hade jättekul med sin "tunnelleksak" när hon kom hem. Det blev en lång dag för henne och det ville hon gärna visa i bilen på vägen hem. Men med lite allsång i bilen somnade hon, eller lotsades sova för att slippa höra våra vackra stämmor ;)

Tunnelleksak som även papputen i huset ville prova och nästan fastnade i och behövdes bändas loss med skohorn:


Ikea


Sushi

När vi ändå var i Borlänge så vart det Ica maxi. Seriöst, hur mycket gott finns det inte där? Det blev färska räkor, sushi och tiramisu till kvällsmyset.

Och det var lyckad mat på Dalasalen, helstekt fläskfilé med klyftpotatis och svampsås. Till kaffet hade de bakat hemmagjorda(?!) mumsmums som smakade äggvita och kokos. Var ju mindre lyckat.

Längtar till imorgon när det blir Ikea utan sambo...mjeheheee..


Öppna Förskolan

Nu har ungarna fått härja av sig lite. Även om Tuva var väldigt lugn så somnade hon på en gång i bilen när vi åkte därifrån. Det var kul och se hur det funkade då jag aldrig varit på öppna förskolan förut. Vi åt lite frukost där, Tuva mumsade både banan, rostat bröd, smörgåsrån och vindruvor. Hon tyckte ju det var så kul med så många nya leksaker att kasta ut på golvet ;) vi stökade nog ner mest av alla när det gällde både frukost och leksaker. Hehe ordningsam unge jag har!

Nu är lilla familjen på väg till Falun, vi tänkte äta lunch på Dalasalen på gamla regementet. Det brukar vara riktigt bra där! Ett tips om man inte ätit lunch där förut!


Räddat hår

Hårets färg räddades lite ikväll. Jag la i små tunna slingor med blekning och då försvann lite av det gråa. Nu behövs mössan bara för värme igen ;)

Fy fan va kallt det blivit när vi tagit bort några element! (för att kunna ha ett normalt badkar) Ge mig en luftvärmepump nuuu!!! Det är nära vinterjackan åker på som pyjamas. Tror jag sover i bastun i natt.

Tuva sover så gott och den här kvällen blir det bara dialog via sms när Mattias kommer hem från jobbet så vi inte väcker henne och måste googla halva natten för att kunna få bebis att somna om.


Snöstorm

Sitter inne och kurar med Tuva och Rasmus. Utanför har det blivit snöstorm så nu har jag tänt alla smålampor för lite läskigt är det när det viner ute och Rasmus småskäller åt alla ljud.

Imorgon bär det av till öppna förskolan med Tuva, Malin och Theo.
Sen blir det bara jag och Tuva resten av dagen för Mattias ska på sportmässa i Jönköping.
Ikea är inplanerat på lördag med smöf-änkorna ;)
Nej nu måste jag ta hand om en bajsblöja och måla lite mer På ena fönsterbrädan i köket.


Härlig natt

Mmm...vilken härlig natt vi haft, av en vaken, grinig bebis! Precis när vi skulle lägga oss och sova vid halv tolv tiden får bebis för sig att vara ledsen och bli superpigg. Det enda som tillslut hjälpte var att vi satt på musik på mobilen och sökte på Mimmi piggbilder på internet som vi tittade på. Ungefär mellan 02-02:30 somnade hon i vår säng och vaknade bredvid två trötta föräldrar kl 06:15 imorse. Och inte var det ett mysigt uppvaknande utan fötter i ansiktet och underbara gapskrik. Vi är lagomt utvilade nu och hinkar i oss snabbkaffe. Snart kommer Kalle hit och ska hjälpa oss lite i badrummet så det är bäst att spackla bort påsarna under ögonen nu.


Besök

Idag ska Monica komma hit och få sig en rundtur av minihuset och kanske om jag får ihop nått även lite lunch.
Dagarna ser ganska lika ut när M jobbar eftermiddag. Vi stressar med allt! Vi har iaf övningskört 3 dagar på raken, målat fönsterbrädan i köket, hämtat ut kranen till badrummet, börjat lägga spånskivor på golvet i badrummet, handlat, promenerat, diskat, diskat, diskat osv. Nu har vi ingen diskmaskin så det blir lite diskningar per dag, snacka om att man var bortskämd när man hade en sån ;)


Rastning

Nu har jag vädrat hund och unge på gården. Blir lite roligare när de fodrade regnkläderna kommer så hon kan härja runt lite och så måste jag köpa fodrade vattentäta skor åt henne.

Båda tyckte det var kul med lite utelek. Nu ska jag steka pannkaka åt Tuva, tror det är hennes favorit. :)


OBS

Kan ändå inte visa mig på byn nu för håret blev grått. Never more askblondering. Jaja då kan jag fortsätta mitt liv med mjukisar, lortigt och grått hår och blekt ansikte. Ett till steg närmare spöke. Ungarna här kommer tro att jag är en galen läskig tant med 24 katter, löständer och åretrunt halloweenytstyrsel.


Måleri dag 2

Idag har jag inte bara målat fönsterbrädorna utan färgat hår, ögonbryn och ögonfransar. Skönt med lite hygiensanering. Kanske man inte behöver sminka sig varje dag för att inte se ut som ett spöke. Ska nog ta och köpa lite brun utan sol för ansiktet också. Just nu ser jag ut som en 10 barns morsa som lever i mjukisar och lortigt hår och aldrig sett solen ljus. Nää, trailertrashstilen får slänga sig i väggen nu.


Måleri

Mattias grejar i badrummet och jag har börjat med mina småprojekt. Jag har bara grundat dom 1 gång och det är redan stor skillnad. Våga visst vitt!


3 utslagna hjältar...

...efter kvällens hysteri!


One big happy family

Ungar, ungar, ungar överallt!
Kul hade vi! :)


Hemmagjorda hamburgare

Vi får besök ikväll av Malin, Kalle och deras 3 barn. Vi ska bjuda på hemmagjorda hamburgare och strips. Det är en liten sen födelsedagsfirning av mig och Tuva. Blir nog väldigt trevligt! Måste slänga mig i duschen nu och sen börja med maten. Det tar sin lilla tid att göra hamburgare av 2,2kg köttfärs.


Freeeedaaaag

Hittills har jag och Tuvis jagat dammtussarna och plockat in lite kläder i min miniwalkincloset. Vi fick också jaga Rasmus på gården eftersom han skäller på allt som rör sig och låter och det känns lite tidigt för att grannarna redan ska tröttna på oss och vår skälliga hund ;)

Tuva däckade efter allt städande och ligger nu och sover förmiddag. Jag sitter och försöker lägga upp en budget för badrummet. Kostnaden kommer bli dubbel mot va vi trott från början. Det är just de små detaljerna man glömmer och de som gör att de drar iväg och en skopa otur.

Det gick bra för rörmokarna. De var här i 4 timmar och drog om rör och tog bort element. Kul när den räkningen kommer lagomt som julklapp till mig och Mattias! God Jul!


Rasmus vaktar verandan


Manligt besök

Idag har jag fått manligt besök. Tyvärr inte av de roliga vidansarfördigpåmöhippanMän. Utan 2 rörmokare som springer runt i huset och förhoppningsvis vet vad de gör. Vi har fått veta att vår uppvärmning är en rörmokares mardröm. Så vi håller andan tills alla rör är omdragna, täta och klara och inte har en 1 m djup simbassäng i huset av läckande rör. Vi ser alla våra slantar rinna iväg likt ett niagarafall.

Måtte detta gå bra!!


Plocka i ordning...

...finns det nå tråkigare än det? Man flyttar grejerna fram och tillbaka. Ganska ofta hittar man en sån där påse med småkrafs som man inte vet om man ska spara eller slänga. Kan ju vara bra att ha nått av de om sisodär 10 år när man är på väg och flytta och hittar påsen igen.
Tillslut tar man allt och slänger in i nått skåp när vel-orken slutat fungera.
Ibland får man lusten att skapa maj-brasa på gården för jag lovar att det är absolut inget jag kommer sakna, bara om jag har oturen och får upp ångan och börjar plocka i ordning och sortera igen.

Upphittade bra-att-ha-om-10-år-saker igår kväll på vinden:

Gamla skosnören som min sambo lovar att han ska använda

Min gamla kamera från 90-talet som jag inte kan slänga i fall jag mot alla odds får för mig att börja använda den igen fast det knappt finns företag som framkallar bilder från filmrullar

4 gamla mobiler som vi skaaa gå igenom ifall det ligger gamla bilder kvar

101 olika sorters skruvar

7 år gammal skokräm

Mina gamla körkortstillstånd som vi letat efter som galningar och tillslut fått gå om handledarutbildningen för att tillslut hitta dem i skurhinken igår kväll.


5 sätt att få din sambo på strålande humör

1: Han får borsta tänderna på sin dotter

2: Hans sambo börjar mumla lite om nytt löshår

3: När inloggningsmojängen till dataspelet är mystiskt bortstädad av nån

4: När sambon inte tillåter ett nytt fiskedrag då det redan finns ett hundratal i fiskedragsfamiljen

5: Sambon planerar in en ny bantningsperiod utan kolhydrater


Tänderna frodas

Igår kände jag att hon börjar få fler tänder, va på tiden. Hon har bara haft två st nere men nu är de på väg där uppe. Blir ju annars så jobbigt för henne när hon ska tugga och hon har blivit ett riktigt mackmonster.
Nackdelen är att det kommer ta längre tid att borsta tänderna och hon är inte lätt att handskas med när de kommer till dom momenten. Då önskar man ibland att man hade bara liiiite sömnmedel eller att tandborsten var gjord av smörgåsar för då hade det inte varit några problem alls.


Kvällsmat

Ska snart börja med kvällsmaten så snabbt miniargbiggan tillåter mig. Så fort hon får vara på golvet och jag ska börja med annat blir hon ledsen. Mattias är på Björnhyttan och slänger badrumsgrejerna. När han kommer hem får han ta henne så jag får fixa mat och disk. Och snacka om att det behövs en rejäl omgång städning också.

Papperen blev påskrivna idag så nu kan vi lämna lägenheten bakom oss. Känns jätteskönt!! Och Mattias pratade med rörmokaren så han kommer förbi imorgon och kikar på vad som behövs göras. Ett steg i taget blir det. Måste komma ihåg att sätta Tuva på väntelistan till dagis också.

Idag hade jag turen och få bjudlunch hos syrran innan vi skulle till banken. Kändes väldigt vardagslyxigt!
Ojoj nu hittade Tuva tv-dosan och försöker spela in nått, hej!


Leksand

Tuva fick present av sin mormor och morfar idag. Tydligen ska ungen bli Leksandsfantast! ;)

Idag blev det lite mer plock i badrummet. De tog bort avloppsbrunnen idag. Nu måste vi "bara" ta hit en rörmokare som ska fixa det vi inte klarar av. Sen införskaffa gipsskivor. Det vi behöver till inredningen är ny toalettstol, blandare till handfat och badkar och ett nytt badrumsskåp ovanför tvättstället. Vi tänkte använda samma handfat som var i huset och vårt skåp under som vi hade i lägenheten.

Imorgon ska det skrivas papper för lägenheten och sen börja lägga upp vad vi ska köpa för pengarna som blev över. Vi behöver ju som sagt till badrummet. Sen till nytt tak, pellets, luftvärmepump och isolering till rummet uppe som just nu används till vanlig vind.
Den ska vi göra iordning som sovrum till oss då det finns ett annat färdigt rum som Tuva ska ha. Just nu sover hela familjen i sovrummet nere. Men sen kommer vi sova där uppe och på nedervåningen blir det bara kök och vardagsrum med öppen planlösning. Men det blir ett senare projekt, just nu får jag bara drömma om det! :)


Herriguu

...hur badrummet ser ut nu. Men nu finns ingen återvändo. Bara lite svettigt innan allt kommer på plats igen. Tur Mattias kusin är här och hjälper till. Just nu ser det ut som ett finskt bastu med element rakt över golvet som gömt sig under badkaret och vi inte alls räknat med. Jaja det ska aldrig vara lätt, det har vi varit med om förut. Åh vad jag längtar till de e klart.


Badrumsrenovering påbörjad


Badar första gången i badkar...

...och tycker det är skitkul! :)


På väg mot Ikea

Ett väldigt trevligt söndagsnöje är att åka till Ikea och spendera pengar. Få se vad som får flytta hem till oss idag.


God morgon!


One happy mama!

Shit, min lilla godbit gick 1m själv idag. Rakt över vardagsrumsgolvet rätt som det var. Snacka om två stolta föräldrar som klappade händerna av lycka.


Lite mindre lycka då jag hittade en liten bajskotte på golvet som råkat slinka ur blöjan.


Första dagen

Herreminje vilken dag. Det började igår kväll med att vi blev oroliga för pelletsbrännaren, att inte den funkade som den skulle. Så Mattias sprang upp och ner i natt med ficklampan i högsta hugg. Såklart försov han sig till jobbet så det blev rapidfart ut till bilen och iväg med en väldans fart. Jag och Tuva plockade in en massa i köket innan syrran kom på besök. Sen kom mamma och min systerson och efter det mina svärföräldrar som tätt följdes av Mattias bror och sambo. När de skulle gå kom syrran igen med den äldsta av sina barn som ville se huset med sin kille.

Så idag blev det fikabröd och dejavu känsla från när man kommer hem från bb med nyförlöst bebis. Alla ska hälsa på och det känns hur mysigt som helst.

Ikväll blev vi lyckliga när vi hittade en antennsladd och fick in några baskanaler på tv:n :)

Nu är det bara det där körkortet som saknas och skaver som skoskav och jag vet att jag är tvungen att fixa ett sånt annars blir det jobbigt här ute.


Bra uppackningshjälp

Tuvis hittade påsen med alla sugrör. En väldigt rolig sysselsättning samtidigt som man åker runt på fikabrickan.


Inflyttning

Vi har nu blivit ett med naturen och slåss redan mot flugor och mygg, mmm va mysigt! Nu blir det rehab mot elektronik då vi kommer vara utan tv, telefon och internet i några veckor.
Hej amish!

Nu ligger vi på sängbottnarna i allt flyttkaos och ska försöka oss på att sova igenom första natten. Godnatt!


RSS 2.0