Ananaspaj

Bakade en mumsig ananaspaj åt besökarna igår. Den blev uppskattad!
 
Pajdeg
1 dl
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
150 gram smör

Fyllning
400 gram krossad ananas, avrunnen
2 dl créme fraiche
0,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 st ägg
 

Tillagning

Gör så här:

1. Börja med pajdegen. Smält smöret och ställ det åt sidan.

2. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en stor skål. Häll över det av svalnade smöret och blanda till en deg. Det blir en ganska grynig massa.

3. Tryck ut degen i pajformen. Det går bra att använda en vanlig pajform, men helst en med löstagbar botten.

4. Blanda ihop fyllningen. Lägg ananas, creme fraiche, socker, vaniljsocker och ägg i en skål och blanda ordentligt.

5. Häll upp fyllningen i det obakade pajskalet. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader i 30 minuter. Låt pajen svalna före servering. Servera med Vaniljglass!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0