Ananaspaj
Bakade en mumsig ananaspaj åt besökarna igår. Den blev uppskattad!
Pajdeg | ||
1 dl | ||
3 dl vetemjöl | ||
1 tsk bakpulver | ||
150 gram smör | ||
Fyllning |
||
400 gram krossad ananas, avrunnen |
2 dl créme fraiche |
0,5 dl socker |
2 tsk vaniljsocker |
1 st ägg
TillagningGör så här:1. Börja med pajdegen. Smält smöret och ställ det åt sidan. 2. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en stor skål. Häll över det av svalnade smöret och blanda till en deg. Det blir en ganska grynig massa. 3. Tryck ut degen i pajformen. Det går bra att använda en vanlig pajform, men helst en med löstagbar botten. 4. Blanda ihop fyllningen. Lägg ananas, creme fraiche, socker, vaniljsocker och ägg i en skål och blanda ordentligt. 5. Häll upp fyllningen i det obakade pajskalet. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader i 30 minuter. Låt pajen svalna före servering. Servera med Vaniljglass! |
Kommentarer
Trackback